Г.Балабанов: ВМРО-БНД нямат последователна коалиционна политика
Г.Балабанов: ВМРО-БНД нямат последователна коалиционна политика / Пресцентър ББЦ - Сливен

Очаква се до края на деня няколко общински организации на ВМРО-БНД да се присъединят към „България без цензура“, това  прогнозира членът на Изпълнителения съвет и областен лидер на ПП „България без цензура“ Сливен Георги Балабанов.

„От разговорите ми с хората от тези структури при обиколките ми в страната стана ясно едно – в ББЦ те виждат шанса на ВМРО-БНД да влезе в новия парламент. Усещам и недоволството в тях от това, че техния лидер няма последователна коалиционна политика, поради сериозни финасови зависимости,“ коментира Балабанов присъединяването на структурите на „войводите“ от Ботевград и Монтана към ББЦ.

„Единствения положителен пример за успешна коалиция правена от тях с друг политически субект, който ми бе посочен, бе този с нас и влизането на Ангел Джамбазки в Европейския парламент,“ допълни Балабанов. Според него амбицията на националното ръководство на ВМРО-БНД да се коалира с НФСБ е неприемлива за голяма част от членската маса на „войводите“ и именно това кара цели структури да се вливат в редовете на ББЦ. „Зад импулсните решения на ръководството на националистическата партия прозират финасови стимули,“ категоричен бе областния лидер и припомни, че веднъж ВМРО-БНД вече са били финасови стимулирани от съмнителни олигархични кръгове.

Балабанов не изключи възможността и сега бившият коалиционен партньор да е попаднал под такова въздействие.