Девет трудни месеца по „Сан Стефано”
Девет трудни месеца по „Сан Стефано” / Дарик Бургас

От днес ще бъде ограничено движението на автомобили по булевард "Сан Стефано" между "Стефан Стамболов"  и "Христо Ботев". Причината е започването на строежа на Централната автобусна спирка по проекта "Интегриран градски транспорт на Бургас". Срокът за изпълнение на строителните дейности е 9 месеца.

На първия етап ще бъдат затворени двете платна за движение от "Стефан Стамболов"  към "Христо Ботев", но ще бъде осигурен пешеходен коридор на улица "Александровска".  Двупосочното движение на автомобилите ще се осъществява в другите две платна в направление  "Христо Ботев" - посока "Стефан Стамболов".

При втория етап ще бъдат затворени двете платна за движение в направление "Христо Ботев" - посока "Стефан Стамболов", с осигурен пешеходен коридор на улица "Александровска".  Двупосочното движение на автомобили ще се осъществява в другите платна в направление "Стефан Стамболов" - посока "Христо Ботев".

На третия етап на изпълнение ще се реорганизира движението в двете кръстовища: "Христо Ботев" - "Стефан Стамболов", "Сан Стефано" и "Стефан Стамболов".