Партия „Република БГ откри офис в Търговище
Партия „Република БГ откри офис в Търговище / Борислав Курдов

Офис на партия „Република БГ" бе официално открит в Търговище. Той се намира на ул. „Христо Ботев" № 12, срещу Кукления театър. След учредяването на своя местна структура, това бе поредната стъпка на партията в Търговище.

По случай откриването на офиса, в Търговище бе и организационният секретар на дясноцентриската формация Владимир Георгиев, а домакин на събитието бе регионалният представител на „Република БГ Лидия Добрева.

Пред гостите Георгиев обяви, че целта, която си поставят от партията е промяна на политическото статукво. „Блокажът в държавата не търпи отлагане", каза той.

Като аргумент, за това, че от новата дясноцентристка формация няма да чакат да дойдат на власт, за да започнат да работят в полза на обществото, Георгиев изтъкна инициираната от „Република БГ" подписка за отпадане държавните субсидии на партиите, за която републиканците успяха да съберат над 373 000 подписа. Според Георгиев, подписката доказва и това, че партията с оранжев цвят в логото няма зависимости и хората, които влизат в нея са готови да се изправят срещу статуквото.

Партия Република БГ" откри офис в Търговище
netinfo