Ученичка от НУИ спечели британска награда с английски, пиано и чар
Ученичка от НУИ спечели британска награда с английски, пиано и чар / netinfo

Петокласничката от Училището по изкуствата в Русе Анабела Цанкова спечели голямата награда на Лятната академия за английски език и култура ELACP „Ученик за 2014", която е придружена с 5-дневно пътуване до Лондон. Анабела се е представила най-добре от всички 50 деца на възраст от 8 до 16 години, като оценката е била комплексна - владеене на английски език, талант в областта на изкуствата и комуникативност.

В академията, която се е провела в рамките на една седмица в Пампорово, са участвали преподаватели от Лондон и Кеймбридж. По време на заниманията децата са усъвършенствали английския си с помощта на различни игри, както и в часовете по драма. Те са изучавали най-големите английски драматурзи, а за финал са представили театрален спектакъл по „Магьосникът от Оз", където всички са имали роли. Анабела е играла Дороти, а другият русенски участник от Училището по изкуствата - Максим Йорданов, е бил в ролята на джудже. Много интересни са били занятията на открито, където децата са имали задачата да търсят съкровища в гората чрез специална карта на всички англоговорящи страни по света.

Най-вълнуваща за русенските участници е била Вечерта на талантите, където Анабела и Максим са били единствените пианисти. Те са изсвирили прекрасно своите произведения, които са изучавали през учебната година при преподавателите си по пиано - Даниела Кюркчиева и Красимира Иванова в Училището по изкуствата. С изпълнението си Максим, който също е пети клас, е спечелил наградата за най-добър талант.

Голямата награда, присъдена на Анабела, е поредното признание за упорития й труд през последната година. Тя завърши четвърти клас с пълно отличие, а на приемните изпити по пиано и солфеж, които са задължителни, за да продължи обучението си в НУИ, е изкарала пълни шестици.