Ограничения на движението във връзка със състезанието „Узана 2014”
Ограничения на движението във връзка със състезанието „Узана 2014” / sport-gabrovo.com

Във връзка с организирането и провеждането на 46-то автомобилно състезание „Узана 2014” на 26 и 27 юли 2014 г. ще бъдат наложени временни ограничения в движението на МПС.

В събота, 26 юли, от 8.30 до 13.30 часа движението на МПС в Габрово ще бъде спряно по ул. „Скобелевска“, пл. „Възраждане“ и бул. „Априлов“ в участъка до Централна поща.

Същият ден, 26 юли, от 14.00 до 19.00 часа, както и в неделя, 27 юли, от 9.00 до 15.00 часа ще бъде затворен пътят до местността Узана, по който ще минава трасето на състезанието – от старта при училище „Тота Венкова” до финала при зона „Ски писта“.

За периода на временните ограничения в движението на МПС в събота, 26 юли, градският транспорт ще се движи по ул. „Юрий Венелин“. Гражданите следва да се насочат към автобусните спирки на тази улица.

След официалното откриване на състезанието, автомобилната колона ще потегли в посока курортен комплекс Узана. Групата ще бъде водена от пилотен полицейски екип, а в края й ще се движи ограничаващ такъв, като останалите участници в движението трябва да се съобразяват с подаваните сигнали и указания.

46-то автомобилно състезание „Узана 2014” е ІV–ти кръг от Националния планински шампионат на Българска федерация по автомобилен спорт. Спортната проява се провежда в местността Узана. Организатори са Община Габрово, БФАС, Автомобилен спортен клуб „АРА Моторспорт” и СБА - Габрово.

Програмата на състезанието може да видите тук.