Според Мая Манолова промяната в БСП е възможна, макар и закъсняла
Според Мая Манолова промяната в БСП е възможна, макар и закъсняла / netinfo
Според Мая Манолова промяната в БСП е възможна, макар и закъсняла
73966
Според Мая Манолова промяната в БСП е възможна, макар и закъсняла
  • Според Мая Манолова промяната в БСП е възможна, макар и закъсняла

Промяната в БСП е възможна, макар и закъсняла. Много е важно в левицата да се върне демокрацията. Тези убеждения изрази кандидатът за председател на БСП Мая Манолова в партийния клуб на столетницата в столичния квартал „Красно село", където защити своята политическа платформа.

Кандидатурата й бе подкрепена от социалиста Румен Овчаров, който определи Манолова като лицето на промяната на БСП.

"Никой няма да сгреши, ако застане зад Мая Манолова, защото залогът този път е не кой ще бъде лидер на левицата, а кой ще покаже истинската промяна," добави още бившият министър на икономиката и енергетиката.

Според Манолова хората в България днес са гневни от това, че все по-малко нещо зависи от тях, а все повече - от елита и олигархията. Депутатът от левицата призна, че БСП е в криза и добави, че от централата на „Позитано" неведнъж е била критикувана за начина, по който говори за столетницата.

Важно е не какво правиш като си паднал, а какво ще направиш като се изправиш. С тези думи кандидатът за лидер на БСП започна разговор с общински и районни
организации. Манолова е убедена, че листите за предстоящите избори трябва да бъдат подредени от местните структури. БСП също така не трябва да гради коалиционни отношения по този начин, по който го е правила досега, защото в настоящото правителство други консумирали властта, а БСП само щяла да плати сметката.

„Според мен, за да бъде БСП силна, трябва да обедини в себе си всички мнения и да спрем да правим това, което правихме до тук - да гоним непослушните и да отблъскваме тези, които не мислят правилно като ръководството. Силата на БСП е в многообразието, в различните мнения. Смятам, че най-нормалното нещо е ярките лица, представителите включително на вътрешнопартийната опозиция, да имат своето място в Изпълнителното бюро", заяви Манолова.

Манолова представи и 10 неудобни въпроса за БСП, които са й задавани от граждани, и които според нея трябва да намерят отговори на предстоящия конгрес на левицата.

„На кого служеше българското правителство, банковата криза и позицията на БСП, отношението към АБВ, Коалиция за България какво е бъдещето", изброи тя. Освен Румен Овчаров, да подкрепят Мая Манолова дойдоха още министър Ангел Найденов, както и депутати. Сред най-номинираните за председател на левицата освен Мая Манолова, са Михаил Миков, Драгомир Стойнев, Корнелия Нинова, Георги Кадиев и Янаки Стоилов.

Според Мая Манолова промяната в БСП е възможна макар и закъсняла
netinfo