Започна реконструкцията на централния площад в Генерал Тошево
Започна реконструкцията на централния площад в Генерал Тошево / снимки: община Генерал Тошево

Стартираха дейностите по реконструкцията на централния градски площад в Генерал Тошево. Първата копка бе направена от кмета на общината Димитър Михайлов В рамките на благоустройствените работи са предвидени подмяна на 5 113 кв.м. настилка, монтиране на нови осветителни тела, пейки и кошчета за отпадъци, а новите зелени площи ще придадат завършен вид на централната зона.

Стойността на проекта е 776 хил.лева и се финансира по Публична инвестиционна програма „Растеж и устойчиво развитие”, която Министерският съвет гласува в началото на годината.

В присъствието на представители на фирмата-изпълнител, строителния надзор и граждани Михайлов посочи високата значимост на този обект, защото центърът е лицето на всяко населено място. Той изрази надежда, че метеорологичните условия ще благоприятстват завършването на обекта в срок и за празника на града – 8 ноември, жителите и гостите на Генерал Тошево ще могат да се радват на обновена централна градска част.

Паралелно с това, в напреднал етап са строителните дейности по другите два обекта – ремонт в СОУ „Никола Й. Вапцаров”, също финансиран от Публичната инвестиционна програма и реконструкция в ОДЗ „Радост” по Проект “Красива България”

Предстои да стартират благоустройствени мероприятия по вътрешните квартални пространства, както и рехабилитацията на улици с обща дължина 1 617 метра.