ББЦ-Сливен не иска за  партньори  ВМРО-БНД
ББЦ-Сливен не иска за партньори ВМРО-БНД / ББЦ Сливен

Областното ръководство на ПП „България без цензура“-Сливен реши да бъде прекратен мандата на ВМРО-БНД за коалиционно явяване на предсрочните парламентарни избори и потвърждава партньорските си отношения с политическите формации „Земеделски народен съюз“ и „Движение Гергьовден“.

Решението е взето на събрания на общинските ръководства в общините Сливен, Нова Загора, Котел и Твърдица. Мотивите  за това решение са на база получените резултати от коалиционното участие в „Евроизбори 2014“ в Сливенска област.

„Въпреки коалиционното ни споразумение с ВМРО-БНД не получихме очакваната подкрепа - логистична или под каквато е било друга форма, а само неясни обещания и фалшиви сигнали. Въпреки това тяхно фиктивно участие ние постигнахме трети резултат в областта, измествайки ДПС. Всички 12,58% от гласовете в Сливенска област бяха дадени в подкрепа на ББЦ, а една малка част от от тях 0,2% бяха за нашия коалиционен партньор. Преференциалният вот е показателен в тази посока“, пише в декларация изпратена до Изпълнителния съвет на ПП "България без цензура" и медиите.

Областното ръководство на ББЦ Сливен счита, че коалиционното партньорство с ВМРО-БНД е не ефективно и трябва да се прекрати предсрочно и „дава мандат на лидера ПП „България без цензура“ Николай Бареков да води преговори с политически сили за бъдещо коалиционно споразумение“, се посочва още в документа.