Обсъждат проблемите на русенския бизнес на кръгла маса
Обсъждат проблемите на русенския бизнес на кръгла маса / netinfo

Община Русе организира Кръгла маса по проблемите на бизнеса. Тя ще се проведе на 25 юли, от 10 до 12 часа в зала „Европа“ на Доходното здание. Това стана ясно на пресконференция днес, на която присъстваха кметът Пламен Стоилов, зам.-кметовете Даниела Шилкова и Страхил Карапчански, собственикът на „Топ мен“ ЕООД Мартин Йорданов, проф. Сава Джонев – преподавател в Софийския университет, издателят на книгите на Елиаху Голдрат – Димитър Бакърджиев, известният дизайнер Любомир Дойчинов, както и много представители на институции и бизнес организации в Русе.

„Инициативата на Община Русе е в изпълнение на Стратегията за инвестиционен маркетинг. Идеята ни е да създадем платформа за структуриран диалог между институциите и бизнеса, а целта – Русе да е атрактивно място за живеене, работа и правене на бизнес“, заяви в началото на брифинга зам.-кметът Страхил Карапчански.

Кметът Пламен Стоилов допълни, че проблемите на бизнеса са важни за Общината, затова трябва да бъдат дефинирани. „Кръглата маса е първата инициатива от предстояща поредица, зад която Общината застава на 100%. Целта е да се подпомогне бизнеса и да има по-добро взаимодействие с институциите, да се презентира бизнеса на Русе у нас и в чужбина“, заяви кметът Пламен Стоилов.

Бизнесменът Мартин Йорданов от своя страна благодари на Общината, че е прегърнала неговото намерение за диалог. Той лично ще доведе в града ни едни от най-добрите теоретици, които да обучават безплатно всички желаещи по маркетинг и бизнес. „Имаме най-добрите фабрики и можем да се гордеем с постигнатото. Аз съм щастлив, че живея в този град, благодаря за протегната ръка“, обърна се Мартин Йорданов към кмета на общината.

Участниците в днешната среща се договориха да продължат  дискусията в по-широк формат следващия петък, когато ще се проведе кръглата маса в зала „Европа“.