Република БГ първи казаха кой ще води листата им в Русе за парламентарните избори
Република БГ първи казаха кой ще води листата им в Русе за парламентарните избори / netinfo

Проф. Пламен Георгиев е първият ясен кандидат-депутат. Той ще бъде водач на листата на партия Република.БГ от 19 многомантаден избирателен район – Русе. Кандидатурата му бе обявена снощи от организационният секретар на партията Владимир Георгиев, по време на откриването на офиса на партията в града ни. Той се намира на ул. "Петко Д. Петков" 11.

Република.БГ  е създадена преди около година, и се самоопределя като дясно центристка. „Основната ни цел е с парламентарни средства да се противопоставим на политико-олигархичния модел наложен в държавата и е довел страната до пълен блокаж. Той не позволява на институциите да си вършат работата в полза на обществото, а ги принуждават да вършат политически и олигархически поръчки”, заяви Георгиев. Той беше категоричен, че партията ще се бори за отпадане на държавните субсидии за партиите, както и за възстановяване на механизмите на пряката демокрация.

Георгиев е доктор на социологическите науки. Завършил е социология в Хумболт университет в Берлин.

Професорът даде заявка, че ако бъде избран, ще работи за насърчаване на инвестициите в региона, предимно с цел създаването на индустриални паркове. Той обеща, че ще се бори срещу „узурпацията на европейските фондове от шепа хора“. Според неговите думи, книгата му “Корупционни покровителства в Югоизточна Европа“ е само началото на приноса му в борбата срещу корупцията.

Пламен Георгиев обеща на събралото се множество, че съвсем скоро русенският екип на „Република БГ“ ще инициира нова среща със симпатизанти в града, на която ще бъде представена предизборната програма за Русе и региона.