ББЦ-Стара Загора не иска ВМРО за партньор
ББЦ-Стара Загора не иска ВМРО за партньор / Пресцентър

Областната структура на партия „България без цензура" заяви желание за самостоятелно участие на партията в предстоящите избори или в коалиция със Земеделския народен съюз и „Движение Гергьовден". От структурата обаче са категорични, че не желаят продължаване на партньорството с ВМРО на местно ниво.

Като причини за това от областната структура на ББЦ посочват пълна дезорганизация, постоянни оплаквания и липса на работещи структури в областта от страна на ВМРО, крайно слабият резултат на ВМРО в областта - едва 1000 гласа от всички 12 500 спечелени от коалицията и обвиненията и предстоящото дело срещу областния председател на ВМРО-Стара Загора Николина Горова за провален европроект от времето когато тя е била в ръководството на община Стара Загора.

„Съществуват съмнения, че Горова е извършвала финансови злоупотреби, проектът е изпълнен некомпетентно, а общината е задължена да върне всички отпуснати пари по него. Ние поискахме отстраняването на Николина Горова от поста областен председател на ВМРО още преди два месеца, защото разкритията за нея щяха да повлияят негативно на цялата коалиция.

Тъй като сме нова партия, която се бори срещу кражбите и злоупотребите на сегашните политици, не можем да си позволим такъв човек да петни коалицията", се казва в декларацията на областната структура на ББЦ-Стара Загора.

Като причина за нежеланието си да работят с ВМРО от там изтъкват и проблемите и неуредиците със застъпниците, за които на ББЦ се е наложило да се поеме отговорност след неизпълнените ангажименти от страна на партньора им.

„Отворени сме за преговори и с други политически партии и структури от областта, стига те да не са участвали в управлението на държавата", пише още в декларацията подписана от областния председател на ББЦ в Стара Загора Янко Янков.