Парламентът ще обсъжда промени в Закона за бюджета на НЗОК
Парламентът ще обсъжда промени в Закона за бюджета на НЗОК / снимка: Sofia Photo Agency, архив

Парламентът ще обсъжда на първо четене промени в Закона за бюджета на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) за 2014 г. Това предвижда проектът за програма на Народното събрание за тази седмица.

В проекта за дневен ред е и първото гласуване на промени в Закона за управление на отпадъците. Предвижда се депутатите да ратифицират няколко международни договора, по които България е страна.

Проектът за седмична програма на парламента включва и три законопроекта, които ще бъдат обсъждани на второ четене - промените в Закона за собствеността и ползването на земеделските земи, в Закона за икономическите и финансовите отношения с дружествата, регистрирани в юрисдикции с преференциален данъчен режим, свързаните с тях лица и техните действителни собственици и в Наказателния кодекс.

В проектопрограмата е и Закон за изменение и допълнение на Закона за защита на конкуренцията, приет на 18 юни и върнат за ново обсъждане с указ на президента. Предвидено е в петък от 11.00 ч. да има парламентарен контрол.