Дъждът наводни улици, цехове и мазета в Асеновград
Дъждът наводни улици, цехове и мазета в Асеновград / снимка: SofiaPhoto Agency, архив

Силният дъжд наводни вчера множество улици, мазета и цехове в Асеновград, научи Дарик радио. Получени са над 15 сигнала и за отводняването са изпратени три екипа от пожарната, като два от тях са от огнеборци, а третия е спасителен и работи с 4 мотопомпи, съобщи инспектор Георги Кунев от Областно управление „Пожарна безопасност и защита на населението“.  Има два екипа на местната пожарна служба и служители от пловдивски сектор  „Спасителни дейности“ с 4 мотопомпи. Наводнени са паркинги, детски център, информационен център, 2 дъвроделски цеха и избени помещения. Пострадали хора няма.

Мълния е паднала на Белинташ до двама младежи. Едното момче е паднало и след обаждане на тел. 112 е спасено. Младежът е без опасност за живота.

По отводняването работят и служители на общинската администрация, каза дежурният експерт в общината Илко Трайков. Той допълни, че е бил наводнен приземния етаж на банка и търговския център в подлеза на центъра на града. По пътя за Бачково на няколко места е имало паднали дървета, които се отстраняват.

Отводнявания след вчерашните дъждове е имало и на три места в пъромайското село Искра, където са наводнени къщи и мазета.