Ще помогнете ли за монумента на Георги Калоянчев?
Ще помогнете ли за монумента на Георги Калоянчев? / dariknews.bg

Мащабна общоградска инициатива за изграждане на скулптура на любимия на няколко поколения актьор Георги Калоянчев вече започна в Бургас. Инициативата е на Общината, Обществен дарителски фонд и Дружеството на художниците.

Впоследствие се включиха местната Опера, театър „Адриана Будевска”, Художествената галерия, „Лайънс клуб Виа Понтика”, „Зонта клуб”, „Ротари клуб Пиргос”, „Интеракт клуб” и други неправителствени организации.

Вече е определено мястото на скулптурата. То е пред Летния театър в Морската градина. Височината й ще бъде в реалния ръст на актьора. В Бургаската художествена галерия е изложена малка статуетка – макет.

Георги Калоянчев е в костюм и с театрална маска в едната си ръка, която току-що е свалил от лицето си, застанал в поклон пред любимата си публика след поредното представление.

За автор на проекта е избран големият български скулптор Георги Чапкънов - Чапа. За реализацията на проекта са нужни около 80-90 000 лева Те ще бъдат събрани чрез дарения.

Дарение можете да направите като се включите в инициативите, преведете пари в откритата банкова сметка или в специалните дарителски кутии.

Дарителска сметка е: BG65FINV91501316228913.

 

Ето и програмата на кампанията  „ С любов за Бургас – Обединени за Калоянчев":

29.07-Благотворителен плажен волейболен турнир на Централния плаж

30.07-Благотворителен плажен волейболен турнир на Централния плаж

07.08- Благотворителен Концерт " Фолклор"  в Летния театър

30.08- Благотворителен Концерт - ОП "Летен  театър" Бургас.