Варненец с голямата награда на конкурса Изкуството против дрогата
Варненец с голямата награда на конкурса Изкуството против дрогата / DarikNews.bg

Изложба на наградените рисунки и пластики от VІ Национален конкурс за деца и юноши „Изкуството против дрогата”, част от съпътстващата програма на XXVI Международен балетен конкурс Варна 2014, беше открита вчера във Варна.
Националният конкурс се организира от Фондация „Международен балетен конкурс Варна” и Националното училище по изкуствата „Добри Христов” Варна като съпътстващо събитие на балетния форум.

В конкурса се включиха ученици от училища по изкуствата в страната, разделени на две възрастови групи. По време на откриването на изложбата бяха връчени и наградите на най-добре представилите се участници в конкурса. В първа възрастова група до 14 години първа награда получи Елизавета Белова на 14 г. от Варна, втора – Севина Стойчева - на 11 г. от Варна, трета награда – Вера Едрова на 12 г. от Варна.

Във втора възрастова група до 19 години първа награда получи Петра Димитрова на 18 г. от Варна, втора награда Диана Илиева на 18 г. от Варна, трета награда – Иван Тодоров на 17 години от Трявна. Бяха връчени и поощрения и грамоти за участие.

Голямата награда беше присъдена на младия художник от Варна Ренато Цачев, 17 г. Ренато е ученик в Националното училище по изкуствата „Добри Христов” Варна.