Съпруг на задържана от КТБ: Търси се изкупителна жертва
Съпруг на задържана от КТБ: Търси се изкупителна жертва / снимка: Sofia Photo Agency, Юлиана Николова

Софийският апелативен съд гледа мерките за неотклонение на трима от задържаните служители на Корпоративна търговска банка.

Заради обемното количество нови доказателства, които прокуратурата е внесла, заседанието беше отложено с повече от два часа. През това време адвокатите на главната касиерка на банката Маргарита Петрова, главната счетоводителка Мария Димова и заместничката ѝ Борислава Тренева-Кючукова трябва да се запознаят с новите материали по делото в размер на 6 тома.

Петрова, заедно с шефа на КТБ Орлин Русев, е обвинена в присвояване на пари в периода 2011 г. - 19 юни 2014 г. Мария Димова и Борислава Кючукова са обвинени, че са заличавали следите им.

Преди седмица гуверньорът на БНБ Иван Искров обяви, че 205 млн. лв. са били изтеглени от КТБ за един ден и насочени към Цветан Василев преди квесторите да влязат в банката. По време на първата мярка на пред СГС стана ясно, че парите не са били изнесени за един ден, а в продължение на 3 години.

Пред журналисти днес Ивайло Кючуков обясни, че при разпитите на жена му Борислава, следователите са очаквали тя да признае името на човека, наредил източването на над 200 милиона лева от банката, в противен случай тя е щяла да бъде привлечена като обвиняема. Счетоводителката обаче не назовала конкретно име.

Всеки ден съпругата ми беше силно притеснена да не стане жертва и някой да не си измие ръцете с нея. Казваше ми, че натискът да посочи виновен е огромен, намеквали са й едно конкретно име. Това каза съпругът на Борислава Тренева-Кючукова - заместник-главен счетоводител в КТБ, цитиран от БГНЕС.

"Търси се изкупителна жертва и някой, който да каже, че някой човек е виновен - това се търси", добави той.