Времето на 22 юли: Облачно, но топло
Времето на 22 юли: Облачно, но топло / БГНЕС, архив

Прогноза за 22 юли, вторник

Още през нощта над западните райони на страната облачността ще се увеличи. Преди обяд на места там вече ще има превалявания. След пладне и до полунощ валежите ще се усилят, на много места в западната половина от страната ще са интензивни, придружени от гръмотевици. Ще има и градушки.

Вятърът ще е слаб от запад-югозапад, но ще се усилва и променя посоката си по време на гръмотевичните бури. В Източна България ще се задържи предимно слънчево и горещо, там вятърът ще се ориентира от изток-югоизток и ще е до умерен. Максималните температури в Западна България ще са между 25 и 30 градуса, а в Източна ще са 30-34 градуса. За Сливен очаквана максимална температура 30 градуса. 

Атмосферното налягане ще се понижава и ще е по-ниско от средното за месеца.

Над масивите в западната половина от страната ще се развива мощна купесто-дъждовна облачност с гръмотевични бури и временно усилване на вятъра. В планините в Източна България ще преобладава слънчево време. Вятърът ще е умерен от юг-югозапад. Температурите ще се понижат и максималната на височина 1200 м ще бъде около 20 градуса, на 2000 м - около 13 градуса.

Над Черноморието ще бъде слънчево и топло. Вятърът ще се ориентира от югоизток и ще е до умерен. Максималните температури ще са между са 29-31 градуса. Вълнението на морето ще е 1-2 бала. Температурата на морската вода е 24-26 градуса.

В сряда над Западна и Централна България ще се развива мощна купесто-дъждовна облачност, ще има валежи с гръмотевични бури и градушки. Над Източна България ще има повече слънчеви часове. Максималните температури ще бъдат от 25 до 30 градуса в западната половина от страната, до 32-34 градуса на места в източната.

В четвъртък облачността ще бъде значителна и на много места ще има краткотрайни валежи. И в Източна България температурите ще се понижат.

Вижте подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред наSinoptik.bg