Легендата Бончо Бончев и кметът Драгомир Николов връчиха купата на турнира в Трявна
Легендата Бончо Бончев и кметът Драгомир Николов връчиха купата на турнира в Трявна / Kamenitza Фен Купа

Плевенският „ГП Лука“ стана шампион в регионалния полуфинал на Kamenitza фен купа за областите Плевен и Велико Търново, който се проведе този уикенд на стадион „Ангел Кънчев“ в Трявна. Купата им бе връчена от футболната легенда от 1994 година Бончо Генчев и кмета на Община Трявна- Драгомир Николов. Заедно с „ГП Лука“ напред продължава и тимът на „Никон М“ (В. Търново). Те ще премерят сили с останалите 22 отбора финалисти от цялата страна по време на Националните финали в Русе в края на август. Тогава ще стане ясно и името на новите национални шампиони на Фен купа, които ще заминат за една от най-мечтаните футболни дестинации – легендарния стадион “Маракана” в Рио де Жанейро.

Защитникът Тихомир Дамянов от „ГП Лука“ откри резултата във финалния мач още в първите минути. Малко след това той се разписа отново във вратата на „Никон М“, след което плевенчани забавиха темпото. В последните минути на срещата Тихомир Дамянов отново се изяви, като пресече неточен пас на „Никон М“ и организира контраатака, довела до крайното 3:0.

На трето и четвърто място се класираха два горнооряховски отбора- „Пчеларите“ (и „Импулс“. Цветомир Цветанов от „Импулс“ бе обявен за „най-добър вратар“, , а наградата за „най-атрактивен съзтезател“ отиде при Красимир Карозов от „Пчеларите“.

Отличието „отбор – дарител“ стана притежание на шампионите от „ГП Лука“. Те отбелязаха 25 попадения и с това дадоха най-голям принос към социалната кауза на Фен Купа 2014 – „Дари гол“. В рамките на кампанията, всяко попадение реализирано по време на турнира ще се превърне в дарение от 1 лев. Събраният капитал ще бъде вложен в реновация или изграждане на футболни съоръжения в града на бъдещите шампиони на турнира. Броят на отбелязаните до момента голове е 8 084, а до края на кампанията остава повече от месец.

Футболните емоции в близост до терените не стихваха през целия уикенд. Стилният и функционален смартфон Samsung Galaxy Core от куиз играта на GLOBUL отиде при късметлията Цветан Великов от Плевен. Най-ловкият участник във футболното жонглиране на Ford Moto-Pfohe бе Константин Русев от Велико Търново. Той успя да реализира 19 главички и с това си заслужи спа-уикенд за двама в Банско.

Следващият регионален полуфинал на турнира ще се състои през уикенда на 26 и 27 юли, на стадион „Христо Ботев” в Габрово.