Франсоа Оланд ще се жени през август?
Франсоа Оланд ще се жени през август? / снимка: БГНЕС

Франсоа Оланд се готви да се ожени за любовницата си Жули Гайе на 60-тия си рожден ден следващия месец, съобщават френски медии.

Френският президент е преследван от слуховете за личния му живот, откакто се раздели с приятелката си Валери Трирвильор през януари заради друга жена. 49-годишната бивша "първа дама" на Франция напусна Елисейския дворец след тайната афера на Оланд с 42-годишната актриса Жули Гайе, напомня БГНЕС.

Оттогава Гайе избягва пресата и отказва да признае, че се вижда с държавния глава. Според френските медии обаче актрисата се готви за сватба. Новината беше съобщена от уважавания вестник "Midi Libre", според който президентът ще се ожени на 12 август - датата на 60-тия му рожден ден.

Източник на Социалистическата партия междувременно заяви пред вестник Parisien, че слуховете за сватба на 12 август се въртят от три месеца. Те обаче се засилиха на 14 юли, когато Оланд даде интервю, в което отказа да коментира личния си живот, но уточни, че "когато има новина, ще я съобщи".

Оланд никога не е проявявал интерес към институцията на брака, въпреки че има четири деца от министърката на екологията Сеголен Роял. Смята се, че президентът започнал да се чувства все по-неудобно по време на официалните си ангажименти без партньор.

Ако бракът наистина се сключи, това означава, че Франция ще има втора известна първа дама след супермодела и певица Карла Бруни, която е омъжена за Никола Саркози.

Жули Гайе, която е разведена майка на две деца, е добре позната в обществеността с участието си в множество телевизионни предавания, програми и филми. Въпреки това, тя даде под съд медиите, които публикуваха снимка на Оланд, пристигащ в апартамента й на мотопед. Тя и президентът използваха любовното гнездо в съседство до Елисейския дворец, докато Трирвильор се изявяваше като първа дама. След разкритията за изневерите на Оланд тя преживя емоционален срив, който я вкара в болница за повече от седмица.

Франсоа Оланд ще се жени през август
netinfo

снимка: Guliver/Getty Images