Кандидат-пенсионери в паника, масово си купуват трудов стаж
Кандидат-пенсионери в паника, масово си купуват трудов стаж / dariknews

Кандидатпенсионери в паника масово си купуват трудов стаж
netinfo

Какви и колко жертви взе поредна тежка катастрофа по пътя за Русе, до село Гривица

Много ли още трябва да стои в изкоп неизползван от шест години
строителен кран, за да стане беля

Кои станаха носители на наградите „КДК-Арт" и изненада ли е
признанието за принос към плевенската култура

През какви изпитания преминаха младежите от туристическия поход
„По стъпките на Левски"

Сбъдват ли се мечтите му, какво снима и познават ли феновете
Павел Колев, който раздаваше с приятели прегръдки на непознати

Кой стана гарант за това, че „Партизан" (Червен бряг) ще играе през
новия сезон в Северозападна „в" група

Кандидатпенсионери в паника масово си купуват трудов стаж
netinfo

Тежка катастрофа край Плевен отне живота на трима души, един от които невръстно дете. Други трима са в критично състояние в плевенската болница. Катастрофата стана вчера в ранните часове на деня на главен път София - Русе. Загиналите и ранените са сирийски бежанци

Апелативният съд във Велико Търново потвърди мярката за неотклонение "домашен арест" на шофьора Хуриет Сюлейманов, предизвикал на 5-и май тежката катастрофа край Луковит, при която загинаха двамата студенти от Плевен Влади Горанов и Николай Менков.

Министърът на спорта Мариана Георгиева ще бъде в петък в Плевен, за да се запознае на място с хода на ремонтните дейности по сградата на Спортното училище „Георги Бенковски" в града. Визитата е обявена за 9,45 часа, информираха от областната управа.

Фирма „Александър Ванков АХ" ще стопанисва новия басейн на Плевен, намиращ се до СОУ „Иван Вазов". Решението на комисията стана известно вчера.

2000 деца са били изоставени в домове у нас през миналата година. Това съобщи председателят на Държавната агенция за закрила на детето Ева Жечева, която вчера бе на две посещения в региона - в Луковит и Червен бряг.

Община Плевен е сключила договор с общинската фирма „Инжстрой" ЕООД за ремонта на стария мост на река Вит при село Ясен, съобщиха от пресцентъра на местната управа. Договорът е подписан в сряда

15 270 кг насипен тютюн и 70 кутии с цигари без бандерол конфискуваха служители на ОДМВР - Плевен, при акция в Плевен и Червен бряг.

Кандидатпенсионери в паника масово си купуват трудов стаж
netinfo

„Кандидат-пенсионери в паника, масово си купуват трудов стаж", е водещото заглавие на най-новия брой на седмичника „BG Север". Хората се притесняват да не би държавата пак да вдигне летвата, пояснява изданието.

Как апетитни имоти се търгуват на безценица заради спорове между съсобственици можете да прочетете на стр. 3. „За наркотиците наказват най-често с глоби" е друго заглавие от там.

На стр. 4 вестникът съобщава, че Румен Петков оглавява Националния предизборен центъра на партия АБВ.

На следващата, посветена на бизнеса, пише за плевенските фирми за скрап, вдигнали се против закона.

„Вземането на стволови клетки при раждането е инвестиция в бъдещето" е
водещото заглавие на стр. 6.

На страницата за култура Артседмица можете да прочетете как идеята за паметник на 9-та пехотна Плевенска дивизия пак се възроди.

„Може да не съм най-добрият човек, но нося най-доброто от баща си", заявява пред „BG Север" Гергана Дилова, дъщеря на големия художник Дило Дилов, свързал името си с Плевен. Наскоро се навършиха 100 г. от рождението му.

На стр. 9 изданието разказва от първо лице покъртителната история на оцелялото в зверската катастрофа край Луковит момче Иван Гюмишев.
Интересна спортна информация ви очаква на стр. 15.

Любопитна случка с над 50-годишна давност можете да прочетете на стр. 16 - за пиян служител, нападал балерини в съблекалнята на театър.

В броя ще намерите още т.в. справочник, много любопитни новини, практични съвети, малки обяви, хороскоп, кръстословица и други развлекателни четива.