Хляб с квас, домашна лютеница и триеница - кулинарни атракции на УзанаПолянаФест
Хляб с квас, домашна лютеница и триеница - кулинарни атракции на УзанаПолянаФест / www.bread.bg

Хляб приготвен с квас по стара габровска рецепта ще бъде представен по време на фестивала "УзанаПолянаФест", който започва утре. В специалната пещ ще се приготвят и други изделия на първото социално предприятие на Мрежа Хлебни Къщи. Ще има възможност посетителите да закупят квас и да получат информация как да приготвят хляба си с него, така както са го правили българите преди десетилетия.

Домашната лютеница и триенцата на бабите от село Гарван са други кулинарни атракции, които ще бъдат показани на посетителите.

Презентацията на Филка Секулова „Устойчиво развитие и екология в икономиката - тавтология или реалност?” ще бъде от Голямата сцена на УзанаПолянаФест на 19 юли от 19.30 часа. От нея ще научим повече за връзката между личното удовлетворение и доходите, както и за мястото на де-растежа, сравнявайки опита от България и Испания.

Филка Секулова преподава в Свободния университет в Барселона алтернативи в икономиката. Тя има докторска степен по екологична икономика със специализация по въпросите на щастието и изменението на климата. В момента работи по изследване на факторите на успех на инициативите на организациите на общността. Изследователските й интереси са центрирани около икономика на щастието, приходи и де-растеж (degrowth).

Хляб с квас домашна лютеница и триеница  кулинарни атракции на УзанаПолянаФест
netinfo

Манджа.pdf
518K

Триенца.pdf
468K

Хляб с квас домашна лютеница и триеница  кулинарни атракции на УзанаПолянаФест
netinfo
Храната и сетивата.pdf
494K