Борисов: Управителният съвет на БНБ трябваше да подаде оставка
Борисов: Управителният съвет на БНБ трябваше да подаде оставка / снимка: Sofia Photo Agency, архив, Юлиана Николова
Борисов: Управителният съвет на БНБ трябваше да подаде оставка
73777
Борисов: Управителният съвет на БНБ трябваше да подаде оставка
  • Борисов: Управителният съвет на БНБ трябваше да подаде оставка

Целият управителен съвет на БНБ трябваше да подаде оставка. Това заяви пред журналисти лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, като допълни, че ДАНС и МВР имат огромна вина за случая с изчезналите пари от Корпоративна търговска банка.

Борисов настоява прокуратурата да разследва действията на вътрешния министър Цветлин Йовчев и шефа на ДАНС Владимир Писанчев.

„Трябваше целият управителен съвет на БНБ да си хвърли оставката и в понеделник да сменим с нови хора, които да отидат и да извадят, и да кажат защо е допуснато това. Излиза един Искров и се кара на депутатите в парламента. Как ще се караш ти на депутатите, като искаш от тях да ти дадат 5 млрд. от данъкоплатците за това, че сте спали?"

Борисов добави, че е подкрепил действията на прокуратурата, но те трябва да продължат напред: „Правителството има вътрешен министър, който е и вицепремиер. Прокуратурата трябва да разпита Писанчев за това. Така както викаха и разпитваха Цветанов, мен, всички останали за измишльотини при това. Какви комисии имаше за Петното, за Отряд 28, за Бирата, сега защо няма комисии в парламента? Защо не се направят веднага комисии в парламента, да извикаме всички банкери, счетоводители, БНБ - да дават обяснение в парламента - защо докараха дотук нещата".