Роми спасявали пътници от дерайлиралия влак
Роми спасявали пътници от дерайлиралия влак / снимка: БГНЕС
Роми спасявали пътници от дерайлиралия влак
73767
Роми спасявали пътници от дерайлиралия влак
  • Роми спасявали пътници от дерайлиралия влак

Една от пътничките в дерайлиралия влак разказа за Нова телевизия, че ромите от близката махала са се отзовали много бързо и са спасявали пътниците.

„Благодарение на циганите излязохме бързо от влака. Всичко беше като на филмова лента. Беше лошо преживяване, слава Богу всичко мина. И в нашия вагон имаше пострадали. Циганите от махалата се отзоваха много бързо и спасяваха. Поемаха хората. Чупеха стъкла. Благодарение и на тях излязохме бързо, за да се ориентираме какво се случва", разказа уплашената пътничка.

По думите й не е имало никаква индикация, че нещо ще се случи: „Всичко стана за секунди".

Жител на ромската махала и негови приятели извадили няколко души, които не можели да излязат от купетата. Отвели ги настрани до пристигането на „Пожарна безопасност" и Спешна помощ, но останали обидени, тъй като пристигналите служители се отнесли към тях сякаш крадат от влака. Ромите помогнали и на двайсетина деца, които извели на безопасно място заедно с багажа им.

"Чухме трясък, видяхме, че има дим. Разбрахме, че е станало нещо. Нямаше никой тук и започнахме да помагаме на затиснатите хора. Помощник-машинистът беше много уплашен, целият беше в кръв", разказа мъж от ромската махала.