Шерлок Холмс е на 93 години в нов филм, в ролята влиза Иън Маккелън
Шерлок Холмс е на 93 години в нов филм, в ролята влиза Иън Маккелън / Guliver/Getty Images

Във Великобритания започнаха снимките на нов филм за знаменития детектив Шерлок Холмс, съобщи ИТАР-ТАСС. Този път обаче главният персонаж ще е на 93 години.

Екранизацията не е базирана върху оригиналните произведения от Артър Конън Дойл, а върху публикуван през 2005 година роман от американския писател Мич Кълин.

В ролята на Шерлок Холмс в напреднала възраст ще се снима британският актьор Иън Маккелън. Той е известен с превъплъщението си в шекспирови роли в театъра и киното, с ролята на Гандалф в трилогията "Властелинът на пръстените" и с участието си във филма "Богове и чудовища" на Бил Кондън. Американско-британската копродукция трябва да се появи по екраните следващата година. Режисьор на филма е Бил Кондън.

Новият филм ще опише как възрастният Холмс живее в селце в провинцията в Англия заедно с икономката си и нейния син. Майсторът на дедукцията се занимава с отглеждане на пчели, но неговият помощник доктор Уотсън изобщо не е сред персонажите. Шерлок заминава за Япония, където се среща с местен жител и обещава да изпълни молбата му - да разбере при какви обстоятелства неговият баща е изчезнал в Лондон преди половин век. Холмс се захваща да разкрие загадката, макар че умът не е толкова бистър, колкото преди.

В ролята на икономката му ще се снима Лора Лини.

Източник: БТА