БСП: Има огромен риск от загуба на средства за земеделците
БСП: Има огромен риск от загуба на средства за земеделците / снимка: Sofia Photo Agency, архив
БСП: Има огромен риск от загуба на средства за земеделците
73740
БСП: Има огромен риск от загуба на средства за земеделците
  • БСП: Има огромен риск от загуба на средства за земеделците

От БСП поискаха премиерът Пламен Орешарски да се намеси в скандала с Държавен фонд „Земеделие", защото има опасност да се загубят пари по проекти.

„Считаме, че това, което се случи вчера - за неговото реализиране отговорност носи министърът на земеделието, който е и председател на Управителния съвет. Считаме, че ако министър Греков не вземе спешни мерки, съществува огромен риск от загуба на средства за бенефициентите по Програмата за развитие на селските райони. Този подход за решаване на проблемите не е работещ и затова съвместната работа между земеделското министерство и представителите на фонд „Земеделие" е нещо, което дава възможности да бъдат реализирани политиките в областта на земеделието и да се защитят земеделските производители", коментира Светла Бъчварова от левицата.

„Настояваме за непосредствен ангажимент на министър-председателя, който съответно да предприеме необходимите мерки за решаване на възникналата ситуация. Освен това настояваме договори, които са договорирани, да бъдат финализирани, тъй като съществува определен риск, ако това не се случи, да бъдат изгубени значителни средства по Програмата за развитие на селските райони", каза още тя.