КТ „Подкрепа: Учудени сме от действията на кабинета относно парите за здраве
КТ „Подкрепа: Учудени сме от действията на кабинета относно парите за здраве / БГНЕС

Ръководството на КТ „Подкрепа" изрази учудване от отказа на правителството да внесе предложение за актуализация на бюджета на здравната каса.

В декларация до премиера Пламен Орешарски, здравния министър, директора на касата и лидерите на парламентарно представените партии, лидерът на конфедерацията д-р Константин Тренчев заявява недоумението си от действията на кабинета след проявеното разбиране от страната на депутати от БСП и ДПС за актуализация на парите за здраве.

До ден-днешен нито министърът на здравеопазването, нито правителството като цяло са посочили друг вариант за допълнителни средства в бюджета на здравната каса, освен възможността за актуализация, която те упорито отказват да направят, се посочва в декларацията.

От „Подкрепа" смятат, че цялата отговорност за това безсмислено упорство, с което се отхвърля единствената засега алтернатива, следва да бъде понесена от правителството и от парламентарните партии, които го подкрепят. Едва ли ще се намери толкова наивен човек в България, който да не си даде сметка, че това е един жалък опит на ДПС и БСП да демонстрират загриженост за живота и здравето на българските граждани и да стоварят цялата отговорност на едно заминаващо си правителство, посочват от конфедерацията.