Ислямисти изстреляха ракети срещу атомна електроцентрала в град Димона
Ислямисти изстреляха ракети срещу атомна електроцентрала в град Димона / снимка: БГНЕС

Ислямистка групировка в Ивицата Газа е изстреляла три ракети към южния израелски град Димона, където е разположен ядрен реактор, без да причинят наранявания или щети, предаде Ройтерс, като се позовава на израелската армия.

Една от ракетите е прехваната от израелската система за противоракетна отбрана „Железен купол”, а другите две попаднали на открити пространства, каза говорител на армията.

Членове на „Бригадите Изедин ал Касам” (военното крило на Хамас) съобщиха, че са изстреляли ракети М-75 с далечен обсег, отбелязва БТА. Други зони в пустинята Негев в южната част на Израел също са били взети на прицел, посочи израелската армия.

По-рано днес палестинският президент Махмуд Абас обвини Израел, че извършва геноцид в Ивицата Газа, където най-малко 43 палестинци бяха убити за два дни при израелски въздушни удари, предаде АФП.

„Това е геноцид - убийството на цели семейства е геноцид, извършван от Израел срещу палестинския народ”, заяви той на кризисна среща с палестинското ръководство в Рамала. Палестина е готова да живее рамо до рамо с Израел в мир и сигурност, но военната операция няма да допринесе за това, допълни Абас, цитиран от ИТАР-ТАСС.