Членовете на Управителния съвет на Фонд „Земеделие хвърлиха оставки
Членовете на Управителния съвет на Фонд „Земеделие хвърлиха оставки / Sofia Photo Agency, архив
Членовете на Управителния съвет на Фонд „Земеделие" хвърлиха оставки
73701
Членовете на Управителния съвет на Фонд „Земеделие" хвърлиха оставки
  • Членовете на Управителния съвет на Фонд „Земеделие" хвърлиха оставки

Всички членове на Управителния съвет на Фонд "Земеделие" са подали оставка в знак на протест. Това е станало на днешното заседание на фонда.

Земеделският министър Димитър Греков за пореден път е поискал оставката на изпълнителния директор Мирослав Николов, който отново е отказал да напусне поста си.

Преди начало на съвета председателят на Националната асоциация на животновъдите Бойко Синапов заяви, че ще поиска отчет от ръководството на фонда за свършената работа: „С действията си дотук показват, че не работят. Отлагат заседания на Управителния съвет на ДФ „Земеделие", на които ние имаме много важни точки, касаещи българското животновъдство. Ще ги принудим да работят, те са длъжни да работят в полза на целия земеделски сектор, не само в полза на българските животновъди. Ще искаме отчет от ДФ „Земеделие" какво са направили дотук, защо така се държат, защо провалят три заседания, защо отлагат във времето средства, които трябва да дойдат при българските животновъди? Има много важна точка, която трябваше да вземем - т.нар. средства за имунопрофилактиката. Това е недопустимо, застрашава цялото общество, ако тези средства не се пуснат да отидат по предназначение. Виждате, че навсякъде бълват болести по животните. Имаме „син език"в Ивайловград".

По-рано днес на сайта на фонд "Земеделие" бяха качени списъци с одобрени за финансиране над 200 проекта по Програмата за развитие на селските райони.

ДАНС е отнела достъпа до класифицирана информация на директора на Държавен фонд „Земеделие” Мирослав Николов и на неговата заместничка Виолета Александрова, пише в. „24 часа”. Засега не е ясно дали отнемането на достъпа до класифицирана информация на директорите на фонд „Земеделие” ще се отрази при изплащането на агросубсидиите.