Д-р Калинов: Къде беше досега д-р Тренчев, щом е имал информация за фалит на Касата?
Д-р Калинов: Къде беше досега д-р Тренчев, щом е имал информация за фалит на Касата? / снимка: Dariknews,bg, архив
Къде беше досега д-р Тренчев, щом е имал информация за фалит на Касата, пита д-р Калинов?
73699
Къде беше досега д-р Тренчев, щом е имал информация за фалит на Касата, пита д-р Калинов?
  • Къде беше досега д-р Тренчев, щом е имал информация за фалит на Касата, пита д-р Калинов?

Къде беше досега д-р Константин Тренчев, ако е разполагал с информация за фалит на Здравната каса? Този въпрос зададе в ефира на Дарик, директорът на Комплексния онкологичен център в Пловдив, д-р Калин Калинов.

Защо чак когато палачинката се обърне, тогава всички скачаме върху проблема като на умряло куче, защо никой не казва истината тогава, когато трябва и никой не е активен тогава, когато проблемите започнат да вървят надолу, пита още директорът.

Според д-р Калинов, ако Здравната каса действително фалира, това ще значи че някой просто ще получи по-голяма оперативна свобода и не вижда до какъв резултат би довело това.

В Надзорния съвет на касата членуват много хора, защитаващи различни интереси, но все пак това е един колективен орган и взимането на решения от тях е много по-демократично, отколкото от един човек или от Борд на директори, категоричен бе д-р Калинов.

"От тези, от които зависят подобни решения са на много високо ниво, а ние сме тези, които се срещаме очи в очи с пациентите. Ние казваме на онкоболните, че животоспасяващите им лекарства ги няма и не може да бъдат доставени, заради течаща процедура, а липсата в Касата не вълнува пациентите- те искат просто да получат лекарството, което да спаси живота им", допълни той.

Цялото изказване по темата на д-р Калин Калинов можете да чуете в прикачения аудио-файл