На 39 години мъжете стават невидими за младите жени
На 39 години мъжете стават невидими за младите жени / Guliver/Getty Images

Към края на 30-те мъжете стават сексуално непривлекателни за младите жени заради посивяващата коса и двойната брадичка, съобщи в. "Дейли мейл".

Това обаче надали се отнася за Дейвид Бекъм, Брадли Купър и Леонардо Ди Каприо, макар и да са на тази възраст.

Най-очевидният признак за промяната е, че жените вече не заглеждат такива мъже в кръчмата. Те се превръщат по-скоро в татковци, отколкото в секс символи. Вторият най-цитиран признак е побеляващата коса - посочен от 37 процента от анкетираните. Другите признаци, освен двойната брадичка и оредяващата коса, са развалените зъби, казаха от поръчалата изследването Краун клиник в Манчестър.

В анкетата 52 процента от запитаните посочват, че мъжете започват да губят привлекателността си малко преди да навършат 40. Причините не са свързани само с остаряването. 62 процента от жените предполагат, че повечето мъже към края на 30-те вече са ангажирани и не си струва да се пробват с тях.

Мъжете осъзнават промените и затова трансплантациите на коса са най-популярни сред навършилите 40 години. Роби Уилямс например, който стана на 40 през февруари, призна, че е подсилил косата на слепоочията си. Явно той не е искал да стане "невидим мъж".

Дейвид Бекъм миналия месец беше заснет с посивяла брада, но само след дни среброто изчезна. Очевидно той е започнал да я боядисва.

Източник: БТА