Девет палестинци загинаха при израелски въздушни нападения в ивицата Газа
Девет палестинци загинаха при израелски въздушни нападения в ивицата Газа / БГНЕС

При въздушни удари на Израел в ивицата Газа днес бяха убити общо девет палестинци, предаде Франс прес, като се позова на палестински източници.

За един от тях, убит близо до бежанския лагер Нусейрат в централната част на Газа, се смята, че е бил член на военното крило на палестинското ислямистко движение Хамас - "Бригадите Изедин ал Касам". Други четирима са загиналите в град Газа. Според източник от палестинските служби за спешна помощ ударът е бил срещу цивилен автомобил в центъра на града.

Още четирима палестинци бяха убити и 15 - ранени, при израелски въздушен удар в южната част на ивицата Газа, съобщи медицински източник. Мишена на атаката била къща на семейство. Въздушните удари са част от нова офанзива на Израел, която цели да сложи край на палестинските ракетни атаки от ивицата Газа.

Висш представител на израелската армия заяви, че Израел подготвя серия от мерки, включително сухоземна офанзива, за да спре палестинския ракетен обстрел. Според армията през последните няколко седмици срещу Израел от ивицата Газа са били изстреляни около 300 ракети, включително 80 в понеделник.

Източник: БТА