Водата не е годна за пиене в голяма част на Варна
Водата не е годна за пиене в голяма част на Варна / Дарик Варна

Освен в квартал „Аспарухововодата в още няколко варненски района също не е годна за пиене и готвене, съобщават от Регионалната здравна инспекция. Забраната за ползването й се отнася за абонатите, които са имали прекъснато водоподаване в петък. Това част от живущите в кварталите „Левски“, „Бриз“, „Чайка“ и Цветния квартал; на ул. „Войнишка“ около сградата на "Охрид-Гардънс"; в местностите Горчива чешма, Свети Никола и Ален мак; курортите „Св. св. Константин и Елена", „Чайка" и "Златни пясъци"; село Каменар.

Издадено е предписание до експлоатиращото предприятие за незабавна промивка и дезинфекция на водопроводната мрежа и извършване на съответния лабораторен контрол до възстановяване на качествата на водата. За отмяна на забраната населението ще бъде допълнително уведомено.

Водата не е годна за пиене и в население места от Община Аксаково, в които беше обявено бедствено положение -  град Игнатиево и селата Водица, Засмяно, Крумово, Ботево, Радево, Долище, Куманово, Въглен, Орешак и Ген. Кантарджиево.

В събота без вода ще бъдат абонатите във висока зона на квартал „Аспарухово“ - до 14 часа, както и   в местностите Свети Никола, Акчелар, Горна и Долна Трака - до 18 часа.