Кметът на Дупница Методи Чимев изпрати съболезнователен адрес до кмета на Варна Иван Портних
Кметът на Дупница Методи Чимев изпрати съболезнователен адрес до кмета на Варна Иван Портних / Дарик,архив

Съболезнователен адрес изпрати кметът на Община Дупница инж. Методи Чимев до кмета на Варна Иван Портних и Общински съвет-Варна след трагедия край морето снощи.

"Приемете моите най-искрени съболезнования за жертвите на вчерашната водна катастрофа. Като кмет на община Дупница, изразявам своята и тази на моите съграждани дълбока съпричастност към мъката на роднините и близките на жертвите от трагедията. Моля, да предадете на семействата на загиналите от името на всички жители на община Дупница нашето искрено човешко съчувствие и съпричастност към тяхната болка. Макар и на 500 км от Вас, ние също преживяваме вашата болка и проблеми. Защото това е трагедия не само за вас, но и за целият български народ, а едно такова бедствие оставя последствия върху живота на хората. Убеден съм, че Вие и варненци ще намерите сили да се справите в бедствието, и нормалният ритъм на живот в най-скоро време ще бъде възстановен", се казва в адреса.

В понеделник, знамената пред Община Дупница ще бъдат свалени наполовина в знак на съпричастност към трагедията.
Заради водната стихия, която доведе до смъртта жители на града, днес не се проведе и официалното откриване на трите стени по проект "Реки без граници".