Погром в прохода на Републиката (СНИМКИ)
Погром в прохода на Републиката (СНИМКИ) / DarikNews.bg

Водната стихия разруши част от прохода на Републиката. От снощи Хаинбоаз е затворен за движение и няма информация кога ще бъде възстановено движението. Около 200 м от асфалтовото покритие са буквално изровени и натрошени. Тепърва ще се установяват щетите.

До възстановяване на движението шофьорите на тежкотоварни автомобили, пътуващи от Северна към Южна България, трябва да преминават през прохода Шипка. Тежкият трафик от Южна към Северна България е насочен през Ришки и Котелски проход.

Погром в прохода на Републиката (СНИМКИ)
netinfo

Южният пътен възел на Велико Търново беше залят от около метър вода. Нивото в момента е спаднало и аварийните екипи почистват наносите.

Министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева е разпоредила на Агенция „Пътна инфраструктура“ да предприеме всички мерки за възстановяване на трафика в пострадалите от наводненията и обилни валежи райони на страната, както и за максимално бързо отстраняване на щетите, причинени от бедствието. Министърът поддържа непрекъсната връзка с ръководството на пътната агенция. Веднага след оттичане на водите екипи на агенцията ще започнат огледи на пътната мрежа в пострадалите области, за да се направи оценка на състоянието на пътната мрежа, нанесените щети и мерките, които ще се предприемат в максимално кратки срокове за възстановяването й.

Погром в прохода на Републиката (СНИМКИ)
netinfo

Областният упарвител инж. Георги Рачев и кметът на Велико Тръново Даниел Панов направиха оглед на пораженията в прохода Хаинбоаз в ранния следобяд. Най-пострадалото от наводненията място в региона бе посетено и от министъра на околната среда и водите Станислав Анастасов и главният секретар на МВР Светлозар Лазаров.

Погром в прохода на Републиката (СНИМКИ)
netinfo

 

Погром в прохода на Републиката (СНИМКИ)
netinfo