Бареков: Аз съм един от най-силните българи в момента
Бареков: Аз съм един от най-силните българи в момента / Пресцентър: ББЦ

Николай Бареков, евродепутат от Групата на европейските консерватори и реформисти, „България без цензура", в интервю за предаването „Седмицата" на Дарик радио

Евродепутатът от Групата на европейските консерватори и реформисти Николай Бареков. Нали вече сте от тази група?

Да, категорично, приет член, с пълно единодушие.

„България без цензура". Ама само вас, защо не са приели Ангел Джамбазки?

Г-н Джамбазки е в процес на разглеждане неговата кандидатура.

Какво ги спира?

Нищо не ги спира. Той трябва да бъде изслушан. Аз съм водил дискусия с тези хора вече около 3 месеца. Г-н Джефри ван Орден беше много категоричен. Понеже го питаха, имаше много медии и български, имаше и западни медии. Той беше категоричен: Г-н Бареков е безспорна кандидатура, защото той мина през нашите дискусии, през нашите проверки, стоим зад него. В процес на разглеждане сега е кандидатурата на г-н Джамбазки. Имаше много тежък спор за приемането на Алтернатива за нова Германия. Аз участвах в този спор, в това гласуване. Много „за", много „против".

Вие „за" или „против" бяхте?

Аз съм „за" приемането на тази група, защото тя е много интересна. Това е елитарна партия, създадена наскоро в Германия, от интелектуалци много високопоставени, да речем, мениджъри, и на мен лично те ми допадат.

Само да изясним този въпрос - какви бяха тези съобщения през седмицата, че ставате зам.- председател на либералите?

Не.

Съобщението дойде първо от партията ви, че с либералите ще бъдете?

Нашият шеф на пресцентъра е ваш колега - бивш кадър на „Дарик радио". Не е имало такова съобщение. Имах разговори с г-н Ги Верховстат - няколко пъти. Много човешки разговори. Имах възможност да предложа на нашата партия и в либералния алианс. Но ние имахме Изпълнителен съвет. Сега идвам от Националния съвет на партията - над 300-400 човека сме се събрали в хотел „Хемус". Миналата седмица имахме Изпълнителен съвет, присъстваха всички членове. Категорично дискусията, а имахме и мандат вече даден от Националния съвет беше в посока Консервативната партия. Аз отидох в Брюксел с готово решение.

Сега да чуем плана „Бареков". Понеже не сте имали възможност да слушате, да ви кажа плановете на политиците досега: Георги Пирински и Радан Кънев - дата 28 септември за избори. Волен Сидеров - най-ранна дата - 27 юли. И последната дата - ГЕРБ - на 17 август.

Това сериозно ли е?

Възможно най-ранна каза г-н Главчев и като ги смятаме възможно най-ранната без да се променя нищо по сроковете се пада 17 август. Вашата дата остава ли 26 октомври?

Предложението на ГЕРБ, първо да кажа, е обидно за българския народ.

То не е на ГЕРБ, то е предложение на г-н Главчев.

На 12 август младите хора са по морето, но не както казва Борисов - на ваканция, а да работят като сервитьори и бармани, защото той докара нещата дотам, че сме с най-висока младежка безработица. Българите, които са в чужбина са гастарбайтери. По това време една част от тях са се прибрали, а друга - да прибира реколтата по полето. Нека все пак, ние политиците да запазим едно уважение не само към себе си, но и към народа. Народът трябва да гласува добре информиран. Аз имам план за сериозни реформи в държавата и ще ви го кажа след малко - той е много кратък. За да стигне моето послание и на колегите - те нямат послание, но за да стигне нещо о народа, ние трябва да имаме кампания. Вие медиите трябва да ни отразявате. Това е септември месец. Най-ранната възможна дата е 15 септември, когато децата са се върнали за училище. Не виждам как може да има сериозни избори преди средата на октомври месец. Ето, проф. Константинов не мисли като мен. Аз казвам 26 октомври, той казва 12 октомври. Това са вече разумни предложения, г-н Вълчев, останалото е... И като какъв идва тук Сидеров да прави предложения за 20 юли - никой няма да гласува за него. На него му е все тая дори изборите да са утре. Той българският народ няма да гласува за Сидеров. Той ще избира между ББЦ, ГЕРБ и най-много БСП.

Г-н Бареков, защо в Словения изборите могат да са в разгара на лютото - в средата на юли, без от това да се правят тези заключения, за които говорите вие?

Началото на юли не е лоша дата. Имало е такива избори вече - на 9 юли избрахме Борисов преди 5 години. Но няма как технологично, г-н Вълчев, това да бъде дата. Отиваме вече към края на юли, август. Това са безумия. Края на юли, август е безумие да се правят избори. Но държавата е такова безумие в момента, че какво ли се учудвам на такива предложения.

А демократите, които миналата година, точно на днешната дата поискаха избори незабавно, означаваше в двумесечният срок - 14 август избори.

Кои са тези демократи?

Тези, които протестираха..

Те се провалиха. Протестът беше един смях в залата. Протестът роди едно малко чудовищенце, което едва се претърколи през бариерата на изборите.

Може ли да има ваканция за свободата, ваканция за демокрацията. Да казваш, че през юли ти няма да си демократ, защото не ти е удобно. Защото си на море или...

Да ви отговоря в личен план, г-н Вълчев. Аз съм единственият български политик, който е при българския народ. Работният ми ден е седем дена в седмицата. Снощи съм си кацнал 1 часа от Брюксел, днеска съм на национален съвет, излязох и сега съм при вас, неделя ще работя цял ден с коалиционните партньори, понеделник летя за Хърватска, оттам ще отида до Брюксел, пак се връщам, ще бъдат във Варна, ще бъда в Сливен. Как мога аз да го правя, а останалите не могат? Но не може българският народ да прави избори август месец. Това, че в момента Борисов ще ходи на море, че Станишев го няма и ходи на ски, ако си спомняте, преди евроизборите в Йордания, това са неща, които не са в нашия дневен ред. Всеки да си построи програмата, аз работя, не съм почивал от години и като мениджър, и като политик, но ви казвам, тук оставяме егоистичното настрана, трябва да мислим за народа. Нека един път да помислим за народа.

Избори на 26 октомври означава оставка на правителството не преди средата на август.

Това правителство в момента е плод на задкулисна договорка между Местан и Борисов, ние не сме канени от президента Плевнелиев на КСНС, аз поканих там да отидат и реформаторите. Очевидно това събиране ще узакони едно еднопартийно решение, защото г-н Плевнелиев се отказа да бъде президент на всички българи, канейки само тези партии в парламента. Ще узакони решението на ДПС и ГЕРБ кога да падне това правителство и кога да са изборите. Това е истината в момента.

Да, но и вие давате още време на това правителство, два месеца.

Ама не давам нищо. Може да има служебен кабинет за това време, аз исках да бъде избран служебен кабинет, заедно да го изберем.

Не, има конституционен срок 60 дни, с един акт президентът трябва да назначи служебния кабинет и до 60 дни да направи изборите...

Чудесно, е какво ви притеснява, че...

Това означава, че за да стане 26 октомври, което е, имате аргументи за това, това означава, че трябва да бъде назначен служебен кабинет чак на 26 август.

Вижте, проблемът в Орешарски не е, че той стои министър-председател, той си отива. Проблемът е, че те работят на тъмно и си правят сделки. Аз искам да ви кажа още един път една сделка, която никъде не се цитира от медиите. Сутринта чух, че госпожа Кулезич ме похвалила, което явно и дотам сме се докарали вече...

Коя сделка?

Проблемът, че „Южен поток" събра фирми на ГЕРБ и ДПС. Разбирате ли, това е проблемът. Има фирма на ГЕРБ вътре в „Южен поток", от които Борисов държи 30 %. Ние говорим само за фирмите на Пеевски и ДПС, да, те са там, но там е и фирмата на Борисов и на ГЕРБ. Орешарски подписва договори, които обслужват не „България без цензура", а договори, които обслужват ГЕРБ и ДПС, двете хидри в момента, двете чудовища в българската политика и в българската икономика си имат имена - ГЕРБ и ДПС. Ако хората ме изберат...

Защо тогава давате още два месеца на Орешарски?

Защото той трябва да работи вече под друг мониторинг, това искам да кажа. Орешарски може да бъде премиер още два месеца, но трябва да спре да обслужва ГЕРБ и ДПС във властта. Защото това, което аз ще направя, първа точка от моята реформа, няма да платят бедните хора в България, майките и децата реформите. Какво казва Борисов? Ще режем на месо, казва той, държавата е във фалит, спираме всички плащания, спираме заплати, спираме пенсии. Аз казвам следното: аз ще спра фирмите на ГЕРБ и ДПС и оттам ще дойдат парите за реформи в България. Аз не си представям реформите като закриване на 50 болници, но си представям реформите като открит търг за "Южен поток", железен контрол по митниците. Вече заявих, ще върна, ако трябва Ревизоро в играта, контрабандата, фирмите, обществените търгове отиват само в едни и същи хидри. И забележете какво се случва винаги. Винаги едни и същи хора вървят напред, когато ГЕРБ и ДПС управляват. Какво се промени по времето на ДПС и БСП сега от времето на ГЕРБ, същото. Същите фирми, същи банки, същи медии.

Да се върнем на вашия план. Значи, оставка на правителството в средата на август. Служебен премиер кой?

Нямам такива кандидати, няма да бъдем допуснати до избора, така че отиваме на избори със...

... който каже Плевнелиев.

... служебен премиер тип Марин Райков, който накрая назначи себе си за посланик.

Нещо задължително, което трябва да свърши парламентът, докато се разпусне?

Да приеме задължителното гласуване, за да излезе масово народът да гласува на тези избори. Това е единственото. Да спре да кадрува, това, което направиха в Сметната палата...

Задължително гласуване, не референдуми, а просто първите избори.

Не, задължително, експериментално ако трябва, само за тези парламентарни избори да видим какъв ще е резултатът.

А образователен ценз за гласуване?

Не, това е теза, която се разви в много среди в България, не само г-н Джамбазки е човекът, който изговаря тази теза. Вижте, трябва да образоваме хората, синът ми, който е на 8 години, отиде и гласува, той даже каза, абе, тате, неудобно ти е сигурно да гласуваш за себе си с преференциален № 1 в бюлетината, викам, тате, аз даже и не смятам да гласувам с № 1, той вика не, дай аз ще гласувам, за да могат да те зачеркнат тебе. На осем години дете, сгъна бюлетината, попълни я, пусна я.

Не, имате предвид, че вашият глас просто сте го взел, да не останат хората с впечатлението, че и синът ви ходи да гласува.

Ами не, синът ми гласува, той беше с мене до урната, с моя глас. Аз иначе имах друг лидер, щях да гласувам за Хари Гарабедян в Пловдив с неговата преференция.

Та защо сте против образователния ценз? В Конституцията пише, че 16 всеки е длъжен да се учи, България плаща, за да се учи безплатно.

Вижте, точно така е, трябва обаче, не можем изведнъж...

Който не е завършил 10-и клас...

Аз съм най-потърпевш от циганите, които отидоха и си продадоха гласа на ДПС и БСП, може да се мисли в тази посока, но дискусията при всички положения ще бъде сложна, аз наистина смятам, че задължително в България трябва да стане основното образование, а връщайки казармата по времето на нашето управление, което се надявам да е скоро, ние ще вкараме ромите в казармата, ще ги обучим, ще излязат със средно образование оттам.

Това ми напомня да ви кажа, не знам дали четете „Стършел", още излиза...

Е, супер, не знаех.

Има различен политика, ако сънуваш и за вас пише, ако сънуваш Бареков, ще ходиш войник.

Много добре, много точно казано.

А кого да подкрепи България начело на Еврокомисията?

Нашият лидер г-н Камерън излезе с една уникална позиция вчера, в статия, в която той казва: „Никой не е гласувал за Юнкер". Аз на моята бюлетина не видях да пише Юнкер или Шулц. Те двамата, помните, аз ви казах, че няма да бъдат, първият политик в България, който го каза това нещо, бях аз, никой не е гласувал за Юнкери и за Шулц, а те събраха, техните партии събраха много малко гласове. Примерно нашата фракция консервативната вече е трета по големина и ние искаме национален консенсус, европейски консенсус между националните лидери. Аз бих искал да се съберат лидерите на страните, без госпожа Меркел да диктува условията, заедно, справедливо да вземат решение, понеже народът този път не се произнесе. И следващия път като искат да имаме избран председател на Европейската комисия, да бъдат така добри да му има името на бюлетината. Защото г-н Станишев излъга българите, той каза, гласувайки за мен, гласувате за Шулц. Ама нямаше го Шулц на бюлетината, нека да го има Шулц.

А вие за кой сте сега все пак?

Аз съм против Юнкер и Шулц, това са политици от старото поколение...

Да, против ясно, а за?

Ами за, ще видим, лансират се много интересни кандидатури. Сега не знам доколко имам право да говоря, но на нашата вътрешна дискусия в групата на консерваторите няколко човека, и то от най-елитната част на клуба, повдигнаха темата за Кристин Лагард. За мен това беше новина.

Така, вътрешнопартийни към другите зададох, при вас...

Имам новини, така че ще ги кажа.

Казвайте ги новините.

Националният съвет взе решение преди малко, с пълно единодушие, пак казвам 400 човека и ми даде мандат един месец оттук насетне да водя разговори със старите ни коалиционни партньори, със сегашните ни, както и с нови...

ВМРО, „Гергьовден", земеделците.

Да, за да вървим в посока избистряне на нашата коалиционна политика, като трите хипотези, които приемаме за възможни, са запазване на коалицията в този й вид, също така втора хипотеза разширяване на коалицията с нови политически субекти или намаляване на коалицията и третият вариант да се явим сами. То други опции няма. Аз трябва да проведа разговорите, стартираме кръг от разговори с коалиционните партньори.

Кои други нови евентуално може да се появят?

Аз се пошегувах се пошегувах с тях, че пихме шампанско с госпожа Антония Първанова, задавайки един нов тон в политиката, вместо кафета, чаши шампанско. Разбира се, ние говорихме с нея, правихме анализ на ситуацията, не сме правили коалиция. Има настроения позитивни в нашата партия към Националния фронт за спасение на България определено, има така позитивно настроение към него. И засега е това, знаете, че ...

НДСВ и НФСБ.

Не, НДСВ не, не, просто има хора в НДСВ, които симпатизират на нашата партия и го казват публично. Дори госпожа Първанова ме покани да се запиша в НДСВ, защото има трябвало силен лидер. Имаме симпатии от страна на г-н Софиянски, вие знаете, той много хубави думи казва по наш адрес, но ние със ССД имаме подписано споразумение двустранно още преди изборите и те хората работиха за нас и за нашата кампания. Само да ви кажа, понеже има и още част от решението, преговори няма да водим за коалиции ни предизборни, ни следизборни със следните четири партии - БСП, ДПС, ГЕРБ, „Атака". Много сериозни настроение има срещу Реформаторския блок. Срещу тяхната непоследователна и непочтена политика към нашата формация. Вие знаете, че при нас дойдоха горе-долу 2/3 от... вижте, миналата година хората протестираха на 14 юни. Дори се намериха юнаци, които изпотрошиха техниката на ТВ7. Междувременно почти цялата партия на г-жа Кунева, която тогава протестираше, премина в „България без цензура". Междувременно СДС премина почти цялото в „България без цензура", а като капак се оказва, че ние сме партията взела най-голям процент по места от партията на г-н Костов. Така че, много ми беше интересно как тези протести се трансформираха и как вълната просто за една година обърна посоката.

Така, като споменахте ТВ7, вашият коментар за проверките в сградата, където е и ТВ7, която вие ръководихте?

Нека да бъдем коректни. Аз вчера, веднага, поех инициативата, защото ми звъннаха колеги притеснени от телевизията. Аз бях в Брюксел вчера до късно. Не е имало никакви проверки в ТВ7 и Нюз7. Тези телевизии са на 9-ти, 10-ти и 11-ти етаж.

Аз мисля, че коректно зададох въпроса - в офис-сградата, където е и ТВ7.

Телевизията отиде в тази сграда навремето, защото имаше дадено едно помещение, което трябваше да се прави за студия. Аз никога не съм бил привърженик в тази сграда да се намира телевизията, никога и това е ясно казано от мен. Още повече, само да ви кажа, телевизията си плащаше наема като поп на тази сграда и наемът беше твърде висок. Аз с неохота им поднових даже договора. Моето решение за развитие на телевизията беше на друго място. Там, където е село Герман, компанията „No Frame", която известно време управлявах. Но след моето напускане, което беше изненада за хората в телевизията, други решения се взеха, които според мен бяха доста и напълно погрешни.

И каква информация получихте? Какво се проверява?

Никой не е проверявал ТВ7 и Нюз7. Какво са проверявали - въобще не ме засяга какво са проверявали. Нека да си проверяват. Това е прокуратура. Това са сериозни органи. Това е полиция. Те трябва да бъдат уважавани. Да извършат своите проверки, виждам тук, че днес и съда са ги водили тези заловените. Имам интерес като български...

Вие говорите заловените, обвинени или заподозрени за готвено убийство на /.../.

Аз искам като български политик и евродепутат, може би в момента най-добре приетия евродепутат от всички български депутати в Европа, защото виждате каква огромна подкрепа има за мен. Искам истината да излезе наяве. Тези икономически чудовища, които се появиха по време на прехода...

Кои са чудовищата?

ДПС и ГЕРБ, г-н Вълчев. То няма... то дали една фирма се казва „Пантарей" или „Алфа-не знам си какво"... те са там, те се захранват. Това е нещо много просто. Едно икономическо чудовище се ражда, защото политиците го подкрепят. След което това икономическо чудовище иска да диктува на политиците правилата и се получава една симбиоза. Реформата, която Бареков ще направи, ако щете го наречете планът Бареков, е с една много проста точка - режа кръвоносната система на тези чудовища.

Вие в чудовищата сложихте ГЕРБ и ДПС, а примерно другата група, тази която сега е проверявана около г-н Цветан Василев...

Kоя е другата група? По кое време се разви г-н Василев и другата група, г-н Вълчев? По кое време се разви? Кой управляваше България - ГЕРБ и ДПС. Тези хора не се развиват така случайно. Това са симбиози. Това, което аз ще направя - късам пъпната връв на партиите и фирмите, и им спирам парите. И повярвайте, г-н Вълчев, ще се разпаднат като стада. Това са едни овце, които обаче ние изкуствено, политиците в България, им даваме едни лъвски кожи и те стават много силни, силни и т.н. искам да ви кажа, че аз ако имам пълната власт, ако народът гласува за мен и спра парите, ГЕРБ, ДПС и всички икономически субекти, чудовища, чудовищенца по веригата ще се разпаднат.

Какво знаете за напрежение между г-н Пеевски и г-н Василев, за което говори изпълнителният директор и член на управителния съвет на КТБ?

Нищо не знам. Аз чух от вашите колеги в парламента. Те ми казаха в парламента. Нито ме интересуват, нито поддържам комуникация, нито поддържам контакти с тези хора.

Нито с единия, нито с другия?

Не.

Чул сте слуховете, че политическите процеси в България са водени... То не слухове, даже има говорители, които казват: водени от сблъсък между, иначе вече бивши приятели.

Добре. Аз, ако приемем, поне обвиненията нали са, че Бареков едва ли не е бил продуциран от тези хора. Къде ме виждате мен в този сблъсък? Защо аз не участвам в него? Защото не ме интересува. Това са хора, които аз съм ги оставил в техните си орбити, те да се развиват, да се сблъскват, да растат, да намаляват.

Тоест вие не се припознавате в слуховете, че ДПС, например, и Делян Пеевски е част от ДПС е от едната страна, а от другата страна оставате вие и КТБ.

В момента съм един от най-силните българи. Аз имам 11%. Това е повече от да имаш банка, самолет или телевизия. Нали си давате сметка? Аз съм приет като... Първо съм най-младият консерватор в Европа. Сигурно и това ще ви е интересно да знаете. Приет съм на най-високо ниво от европейските служби, партньорски партии и т.н. Толкова съм силен в момента, че дори не обръщам внимание на тези ежби и тези разправии между политици и бизнесмени. Аз самият в такива лични истории няма да влизам и не искам да влизам. Имам голяма партия зад гърба си. Днес ги гледам хората - интелигентни, хубави, усмихнати, наперени, със самочувствие, ще играят мач за победата. Имам политически врагове обаче, които ме интересуват. Тези политически врагове са ясни. Те се наричат Станишев, Местан, Пеевски и Бойко Борисов. Аз ще играя срещу тях на изборите. А вече коя банка кой ще подкрепя, коя фирма къде ще дава пари - това не ме интересува.

А проверката, която вървяхте в пакет с Цветан Василев и с Пеевски?

Аз не вярвам да е в пакет тази проверка, защото г-н главният прокурор каза, че едната проверка отивала в съда, другата била пред приключване.

Тя започна в пакет. Какво знаете за вас?

Нищо не знам. Единствената проверка, която има срещу мен е тази, която аз сам сезирах прокуратурата да бъда проверяван. Вероятно сигналът след това...

Вие имате интерес бързо да се изчисти. Какво става, докъде е?

Аз първо не знам дали прокуратурата ме проверява, защото аз сезирах прокуратурата и НАП, но в момента ме проверява НАП.

Там лошото е, че вървят бавно работите. Те като процедурите са бавни...

Не, не, напротив. Приключи, от моя гледна точка проверката приключи. Аз, каквото изискаха, не лично, а чрез финансовия отдел на партията всичко съм предоставил - личните ми доходи, партийните доходи. Всичко съм дал в НАП, каквото са поискали. Ако поискат нещо друго и друго ще им дам. Декларирал съм си декларацията на първи етап, сега пред Европарламента. Аз нямам проблем с това. Призовавам НАП и прокуратурата, това са органи, които аз уважавам безспорно. Първо искам да кажа, че за мен това дали аз ще бъда обект от страна на прокуратурата или НАП, лично като политик или като мениджър в миналото, няма да промени моята висока оценка първо към главния прокурор. Сотир Цацаров е един от малкото хора в тази държава, които съвестно и стриктно си гледат задълженията, които са му разписани по Конституция. НАП от години си има едно професионално ръководство, което Слава Богу, успя да оцелее от партиите. Така че тези хора са високо ценени професионалисти и експерти. Имат огромна власт, дадена им от Конституцията. Единственото, което ги моля и призовавам, като европейски политик, е моята проверка, ако е приключила, да я покажат на светло, за да се успокои народът откъде са му на Бареков парите и къде ги и дал. Нямам никакви проблеми с финансирането на партията, защото ние всички данни си ги даваме на Сметната палата. Сега проблемът, който имам, г-н Вълчев, ми се създаде от няколко големи медии, които започнаха целенасочена атака срещу нашите дарители. И сега ми кажете вие, аз с какви пари да си финансирам следващата предизборна кампания. Четох днес едно безумие на Радан Кънев - атаката срещу банката щяла да спре финансирането на Пеевски и Бареков. Аз никога не съм се финансирал оттам. Аз не съм се финансирал ни от партия, ни от банка. Финансирането беше извършено през наши дарители. Част от които доста сериозни бизнесмени, които сега бяха обругавани по телевизията.

Тези хора, които по БТВ ги излъчват, казват: аз не знам, че съм дарил. Какво е вашето обяснение?

Не, недейте така. Репортажът беше с две жени, които много добре казват, че са дарили тези пари. Парите са взети от нашия зам.-председател, които е сериозен бизнесмен. Той не могъл да дари всички пари, целия ресурс, защото му забранява законът. Питал е жените, жените са казали: да, ние сме готови, ще вземем парите от вас и ще ги дарим.

Той им ги дарява на тях и те ги предаряват.

Точно така.

/.../ въпросът дали това не е забранено, защото е начин да обиколиш закона.

Забранено е, ама какво да правим. Елегантно сме заобиколили закона. Елегантно, защото г-н Вълчев, ние трябваше да платим 700 000 лева на БТВ и Нова телевизия, за да го има Николай Бареков. Николай Бареков го нямаше. Аз създадох сутрешния блок на БТВ, те още не са ме поканили да гостувам там. Там беше Борисов, Асен Генов беше два пъти в Нова телевизия, миналата седмица. Вие сте журналист, не ви ли се струва странно най-голямата опозиционна партия, извън парламента, евродепутатът Николай Бареков взел 11% на тези избори, които минаха почти мажоритарно, да не бъде канен от сутрешния блок на Нова телевизия вече една година. А Асен Генов да е два пъти за една сутрин.

Ние отговаряме за Дарик радио. В Дарик радио участват шестте формации, които са представени в двата парламента - Европейския и Българския.

Затова сте медията, която хората слушат първо с удоволствие, второ, като дойдем тук, ние знаем, че вие ще ни задавате ваши неудобни въпроси, но давате думата и на нашите опоненти и на нашите приятели. И включително и на мен самия.

Планът Бареков - избори на 26 октомври.

Между 12 и 26. Много бих искал към този план да добавя и алианса, който създаваме тук в България и тази седмица ще го разширяваме сигурно, България без ДПС. Изключително важно, проведох вече няколко разговора с г-н Валери Симеонов телефонни, чисто мога да кажа, приятелско-служебни. Много ми се иска в тези точки, които ние сме дали от нашия план, професионална администрация, спиране на кражбите по митниците, реформа в здравеопазването с пускането частните здравни каси. 25% в момента от здравеопазването в България е частно, а имаме една Държавна каса, която се управлява при това от сестрата на червения евродепутат.

В предизборната кампания ще можем да говорим подробно.

И още новина само да кажа, Светлин Танчев официално беше избран за зам.-председател на „България без цензура" днес от Националния съвет на регионите. И още един член имаме на Изпълнителния съвет, г-н Рашко Динков - лидерът ни в Благоевград, който постигна рекордния резултат от 16%.

Никой Бареков - евродепутат от групата на европейските консерватори и реформисти. Да кажем шеговито новият консерватор.

Звучи доста апетитно.