Панаир на занаятите откриха в Димитровград
Панаир на занаятите откриха в Димитровград / DarikNews

Панаир на занаятите започна от днес пред спортна зала "Младост" в Димитровград, като съпътстваща проява на 4-дневния международен фолклорен фестивал "С танците на дедите ни". Организират го от местното читалище „Звездица”. В панаира свои произведения представят майстори от Троян, Пловдив, София, Габрово и Димитровград. Той ще продължи утре и следващия ден  от 9 часа.

Панаир на занаятите откриха в Димитровград
netinfo

Фолклорния фестивал снощи откриха гостите от полския ансамбъл "Пжигода", като на откритата сцена пред общината в Димитровград се представиха също читалище „Нов път-2011” от село Добрич и домакините от „Звездица”.

Днес програмата продължава с концерт на хасковския ансамбъл „Китна Тракия” от 18.30 ч. в спортна зала „Младост”, в който ще се включат и полските танцьори. Утре също от 18.30 ч. е и празничният концерт на ансамбъл „Звездица”, с който ще отбележи своята 20-годишнина. По-рано през деня гостите от Полша ще посетят Александровската гробница, статуята на Богородица в Хасково и атракционния парк "Питър Пан" в димитровградския „Вапцаров”.

За последния фестивален ден- 14 юни, програмата предвижда представяне на фолклорни състави от България и национален преглед на ЦИОФФ от 10 ч. до 18 ч. в спортната зала, след което заключителен концерт ще има отново ансамбъл "Пжигода". Междувременно той ще гостува и за откриването на традиционния жътварски събор в димитровградското село Странско.