Последен ден на фестивала Варненско лято
Последен ден на фестивала Варненско лято / netinfo

Спектакълът на Театър „София“ „Госпожа Министершата“ ще бъде представен в последния ден от фестивала „Варненско лято“. Той ще бъде игран на Основна сцена от 19:00 часа. Пиесата е по Бранислав Нушич, а режисурата е на Недялко Делчев. Участват Лилия Маравиля, Дария Симеонова, Асен Мутафчиев, Юлиян Рачков, Николай Върбанов и др.

В "Госпожа Министершата" класическият майстор на комедията Бранислав Нушич умело се шегува с едно до болка познато явление. Едновременно като остра политическа сатира и като находчив анекдот, пиесата показва как простоватата съпруга на новоизлюпен политик за една сутрин се превръща във властолюбива министерша. Под кожата на обикновената домакиня Живка, преобразила се в г-жа Живана Попович, с много хъс и талант влиза Лилия Маравиля. Нейната опиянена от властта героиня енергично гради своя нов образ с всевъзможни средства, но в политиката никога нищо не е сигурно. Режисьорът Недялко Делчев и всеотдайната трупа на Театър „София” създават забележителна съвременна версия на тази класическа комедия, която не спира да шества по театралните сцени от своето написване през 1931 г.

От 19:30 часа, на Сцена „Филиал“, публиката може да види постановката на НАТФИЗ „Женска управия“ по комедии на Аристофан. Дипломният спектакъл е на Анастасия Събева. Участват абсолвенти от класовете на проф. Здравко Митков, проф. Маргарита Младенова и др.

Университетският театър на НБУ ще представи пиесата „Йерма“ от 18:00 часа на сцената на Кукления театър. Режисурата е на Николай Младенов. Участват Стойка Стефанова, Филип Гуляшки, Симеон Гълъбов.

Незабравими песни, филмова музика и мюзикъли ще представят от 21:30 часа в Археологическия музей „Ганчев бенд и приятели“, със специалното участие на Христо Мутафчиев. В програмата: Елвис, Стинг, Бийтълс, Уебър, Бърнстейн и други.