Ако Орешарски подаде оставка, в държавата ще настъпи хаос, смята Ерменков
Ако Орешарски подаде оставка, в държавата ще настъпи хаос, смята Ерменков / снимка: Sofia Photo Agency, архив

Ние с ДПС винаги сме били в един различен политически спектър. Това, че сме управлявали тази година заедно е въпрос на избор на българските граждани и съотношение в силите в парламента и няма как да живеем в абсолютна хармония, когато едните изповядват социални, а другите - либерални идеи. Така депутатът от „Коалиция за България" Таско Ерменков коментира в "Здравей, България" по Нова телевизия отношенията между двете партии след евроизборите.

На въпрос дали лидерът на БСП Сергей Станишев трябва да подаде оставка, той коментира, че това е въпрос, който трябва да се реши вътре в партията. "Въпрос на лично възпитание и вкус е да се обсъжда в публичното пространство нещо, което касае вътрешнопартийни въпроси", заяви Ерменков.

Той обаче е на мнение, че в никакъв случай Пламен Орешарски не трябва да подава оставка. "Надявам се неговите нерви да издържат, защото ако той подаде оставка, в държавата ще настъпи хаос", на мнение е депутатът.

Според него нови избори трябва да се случат тогава, когато правителството вече не е в състояние да изпълнява неотложните задачи. Той не изключи такива да има както догодина, така и още през септември.

Относно изказването на премиера, че спира проекта "Южен поток", депутатът от „Коалиция за България" коментира, че най-вероятно става въпрос за недоразумение.

"Южен поток" е необходим за България и трябва да се случи с или без Орешарски. Той в момента полага усилия да се въведе ред в този проект", коментира Ерменков.

Източник: NovaNews.bg