Три състезателки на боксов клуб Русе ще играят за европейската титла в женския бокс
Три състезателки на боксов клуб Русе ще играят за европейската титла в женския бокс / netinfo

Стойка Петрова, Севда Асенова и Светлана Каменова, състезателки на боксов клуб "Русе" и на националния отбор, ръководен от треньора Павел Сяров, се класираха за финалите на европейското първенство по бокс.

В категория до 51 кг Стойка бе безапелационна на полуфиналите срещу унгарката Каталин Анксин и показа високо майсторство на ринга. Нашето момиче бе с класи над съперничката си и затвърди у публиката мнението, че победата над олимпийската шампионка Никола Адамс преди дни не е случайна. На финала Стойка ще срещне рускинята Сайна Сагатаева в събота.

Севда Асенова в кагегория до 48 кг ще играе за златото от Европейското първенство срещу румънката Стелута Дути, след като на полуфинала в петък игра срещу туркинята Айсе Гаргур и надделя с 3:0.
Светлана Каменова ще излезе на ринга в Букурещ на финала в категория до 57 кг срещу Зинаида Добринита, след като в петък победи украинката Малована Марина.
Четъртият медал в българския национален отбор ще бъде за Деница Елисеева, която остана с бронзов медал от първенството, след като загуби на полуфинала от ирландката Кети Тайлър.

Председателят на Българската федерация по бокс Красимир Инински, членът на управителния съвет и изпълнителен директор на боксов клуб "Русе" Илия Сяров и президентът на боксов клуб "Русе" о.з. ген. Александър Стефанов подкрепиха на полуфиналните срещи от трибуните в румънската столица българските състезателки и техните треньори.