Две деца са обвинени в опит за убийство под влиянието на интернет
Две деца са обвинени в опит за убийство под влиянието на интернет / снимка: sxc.hu

Две 12-годишни момичета бяха обвинени в опит за убийство на тяхна приятелка на същата възраст в американския щат Уисконсин, съобщи Франс прес, като се позовава на местни медии. Момичетата са обвинени като възрастни и ако бъдат признати за виновни, могат да получат 65 години затвор.

Двете малолетни момичета често посещавали сайта Creepypasta, пълен с истории на ужасите. За да задоволят виртуален лидер, нарекъл се Slenderman, т.е. да свършат работа му, те трябвало да убият една от приятелките си. Според обвинителния акт едно от двете момичета заявило, че трябвало да убие някого, за да покаже предаността си към Slenderman.

В събота жертвата била поканена да прекара нощта при едната от двете обвиняеми, които я примамили в гора, намушкали я 19 пъти, включително един път близо до артерия, след което я оставили, смятайки, че е мъртва. Случайно минал оттам велосипедист открил момичето, което било откарано в болницата.

Шефът на полицията в град Уокеша, където се разиграла трагедията, предупреди на пресконференция родителите за опасностите в интернет. "Това трябва да бъде тревожен сигнал за родителите, те трябва да ограничават и контролират използването на интернет от децата им", заяви Ръсел Джак.

Източник: БТА