Рашидов: Съветниците на културния министър „не стават чеп за зеле”
Рашидов: Съветниците на културния министър „не стават чеп за зеле” / снимка: БГНЕС
Рашидов: Съветниците на културния министър не стават и чеп за зеле
72741
Рашидов: Съветниците на културния министър не стават и чеп за зеле
  • Рашидов: Съветниците на културния министър не стават и чеп за зеле

Има голям проблем със съветниците на министъра на културата Петър Стоянович. Това коментира бившият му колега и настоящ депутат от ГЕРБ Вежди Рашидов. Според Рашидов, Стоянович е изгонил експерти с дългогодишен опит, а е назначил хора от партийните централи, които не стават и за „чеп за зеле".

Според бившите министри и настоящи депутати от опозицията Вежди Рашидов и Лиляна Павлова страната ни може да загуби 40 млн. лева по оперативна програма „Регионално развитие", договорени от Министерството на културата при управлението на ГЕРБ.

„Има голям проблем със съветниците на министъра, голяма проблем! Това са хора, с които аз не бих отишъл и до тоалетната. Не стават и чеп за зеле. Цял живот са били на държавната ясла от социализма и това са деца и зетьове на тежката комунистическа номенклатура. Днес те са крайни демократи. Отново държавната ясла им е интересна, защото са хранени през целия социализъм със златна лъжичка. Това са съветниците", коментира Рашидов.

„Тези един дами, които ми искаха оставката, които нямаха срама, че най-скъпо платеният български актьор е една коза. Извинете, но това е истина! Срамна работа! Най-талантливият актьор е една коза", допълни още той.

Той заяви, че изпитва страх от едно нещо - не дали ще има добро име като министър, което също е важно, „но да не взема да имам лошо име като художник", каза той.

Моят живот мина в това да бъда един добър български художник и то добър международник, поясни Рашидов и заяви, че това е най-важното за него.

„Ръка бих подал на всеки достоен и градивен човек. Не знам защо за първи път с един министър се плюхме, аз не го плюх, но се опитах да се опазя, като цървули на улицата. Това не е красиво, не е достойно! Когато аз бях министър, който ми беше необходим като министър, съм длъжен аз да го поканя на едно кафе, да седнем и да обсъдим. Така беше отворена вратата ми. Питайте творците, те ще ви кажат. Денонощно, бардак беше. Не съм се правил на министър. Може ли да ми кажете едно нещо, което вие ще видите, направено от това правителство?! Апелирам да си взимат чантите с всички ялови съветници, които не са никакви, защото те се лишиха от експерти. Просто комунизмът не си е отишъл. Пеликаните отново са гладни", каза още Рашидов.

* Думите на Рашидов, че най-скъпата актриса в българското кино е коза, са по повод едно интервю от преди две години на актьора Мариан Вълев в национален ежедневник. В него Вълев твърди, че козел е взел 80 000 лв. за участието си в българския игрален филм "Козелът" на режисьора Георги Дюлгеров. Режисьорът по-късно отрече за тези хонорари и обясни, че са платени 6000 лв. за дресьор и гледач за 10 месеца и 1400 за два козела от рядката порода.