Ученик подари сайт на кмета Камбитов
Ученик подари сайт на кмета Камбитов / Пресцентър

Кметът на Благоевград Атанас Камбитов връчи новоучредения приз "Училище на годината"  на тържествен прием с представители на всички училища, детски градини и културни институции в общината.

Първо място в категория 1-7 клас и честта да носи знаме, грамота и табела с отличието получи „Седмо СОУ „Кузман Шапкарев”.

В категорията от 8 до 12 клас за „Училище на годината“ бе обявена ПМГ "Акад. С. П. Корольов".

Наградите получиха директорите Лилия Стоянова и д-р Татяна Ядкова. В знак на благодарност за чудесната идея, инициирана от общината, Л. Стоянова връчи на кмета Камбитов сайт, изработен от възпитаника на „Седмо СОУ „Кузман Шапкарев” Емил Костадинов.

"Сайтът не само ще стои на страницата на Общината, но и ще бъде представен в новия Информационен туристически център, който се изгражда в момента", заяви д-р Камбитов.
Той бе поздравен за усилията, които полага за развитието на образованието и културата.

Носителите на приза „Училище на годината“ благодариха и се поклониха пред своите колеги, предшественици, просветни и културни дейци за общата работа и усилията в областта на образованието.

"За мен е чест да ви поздравя за неуморната работа, за труда на Вас, учителите, културните дейци, които образовате нашите деца и служите за пример. Да пишеш, да четеш, да знаеш и разбираш рода си, да пееш химна и помниш азбуката, това са основите, които те правят българин", каза в приветственото си слово кметът на община Благоевград Атанас Камбитов.

На младите хора, които са поколението на технологиите, но не са забравили „четмото и писмото“ Камбитов пожела успехи и стремеж към нови знания. „Вие доказахте по време на състезанията в инициативата „Училище на годината“, че сте най-знаещите, най-можещите, най- умните и най- красивите, вие сте бъдещите будители“, категоричен бе д-р Атанас Камбитов.

На пищната церемония в ДТ „Никола Вапцаров“ бяха наградени културни дейци и учители в училищата и детските градини. Наградите връчиха зам.- кметът по хуманитарни дейности Валери Смиленов, председателят на Общински съвет Радослав Тасков и директор Дирекция „Хуманитарни дейности“ Христина Шопова.

Препълнената зала стана на крака и бурно аплодира учителя ветеран Йорданка Филипова, която поздрави със стихотворение колегите си. Доброто настроение в залата бе допълнено от прекрасните изпълнения на Александра Механдийска с „Боянският манастир“, Соня Ковачка с „Жетва женем“, хора на НХГ „Св. Св. Кирил и Методий“ и танците на балет „Карат“.