Откриха санираната сграда на СОУ Вл. Комаров
Откриха санираната сграда на СОУ Вл. Комаров / снимки: Пресцентър - Община В. Търново

Кметът на Велико Търново Даниел Панов откри санираната сграда на СОУ „Владимир Комаров“. По този повод училището организира тържество, на което присъстваха преподаватели, ученици, родители и жители на квартал „Чолаковци“.

СОУ “Владимир Комаров“ е реновирано с 1 104 034 лв. по проект за енергийна ефективност. Подменена е дограмата и е извършена топлоизолация на сградата. Подменена и модернизирана е отоплителната инсталация, сменени са топлопреносната и електрическа системи, ремонтирана е покривната конструкция и е направена хидроизолация, монтирано е енергоспестяващо осветление.

Кметът изрази надежда, че след ремонта училището ще бъде по- добро място за образование за децата и учителите, а родителите ще бъдат по- спокойни за своите деца. Даниел Панов подчерта, че този значим проект е важна част от усилията квартал „Чолаковци“  да става все по- добро място за живеене. „Акцент в моята управленска програма винаги е била, е и ще бъде дейността по цялостно обновяване на сградния фонд и инфраструктурата на детските ясли, градини и училищата“, заяви кметът.

Директорът на училището Веселин Ангеличев изказа благодарност не само от свое име и от името на учителският екип, а и от името на съкварталците за придобивката. „Вече има 10 записани нови ученици в училището заради чувствително подобрените условия за провеждане на учебния процес“, добави Ангеличев.

Откриха санираната сграда на СОУ "Вл. Комаров"
netinfo

Даниел Панов увери жителите на „Чолаковци“, че в края на месец юни или началото на юли на площ от 15 декара в квартала ще бъдат превърнати в парк чрез спечелен от общината проект за финансиране на тази дейност. Спортно игрище и детска площадка в централната част на квартала ще бъдат изградени в рамките на проект, който има за цел да даде уютно и безопасно пространство за спорт и отдих на децата, младежите и жителите на квартала. Даниел Панов пое ангажимент пред жителите на „Чолаковци“, че ще направи необходимото, за да бъдат подменени и автобусните спирки в квартала.