Осъдиха мъж за незаконна сеч на дърва
Осъдиха мъж за незаконна сеч на дърва / Dariknews.bg

Варненският районен съд наложи ефективно наказание на 35-годишен мъж за незаконна сеч на дърва. Преди обед на 7 ноември миналата година, 35-годишния С. Иванов е забелязан при обход на служители от Държавно горско стопанство – Варна да сече дърва от вида „цер” в землището на квартал „Аспарухово”, без да притежава редовно писмено позволително за тази дейност.

Количеството на установените при проверката отрязани дървета се равнявало на 1 кубик дърва за огрев на стойност 28 лв. За установената незаконна сеч на Иванов бил съставен акт, след което той е извършил деянието повторно.

С влязла в сила присъда на Варненски районен съд през 2010 г. той е бил осъден, също за незаконна сеч и извозване на дървета от горския фонд. След постигнато в съдебна зала споразумение съдът наложи на 35-г. С. Иванов наказание от 4 месеца лишаване от свобода, което да бъде изтърпяно при първоначален строг режим в затвор.

Веществените доказателства по делото – моторния трион и 1 кубик дърва, се отнемат в полза на държавата. В тежест на подсъдимия са направените разноски по делото. Споразумението е окончателно.