Нов асфалт за пътя между Катедралата и Аспаруховия мост
Нов асфалт за пътя между Катедралата и Аспаруховия мост / Дарик Варна

Предстои ремонт на бул."Христо Ботев", като пътят от Катедралата до Аспаруховия мост ще бъде изцяло рехабилитиран. В момента се работи по проектирането, като полагането на новия асфалт ще започне в началото на следващата година. Това обяви кметът на Варна Иван Портних.

Водят се разговори с правителството за ремонта на Аспаруховия мост, разкри Портних. „Надявам се, съвместно с държавата, да бъдат намерени решение и финансиране, защото всички добре знаем, че реконструкция на моста е необходима", отбеляза кметът.

Заедно с кмета на район „Аспарухово", градоначалникът откри ремонтираните улици "Средец" и "Злетово" в квартала. В обновяването на отсечките са инвестирани около 440 000 лева общински средства. Освен нов асфалт, там е подменена подземната ВиК инфраструктура. Други 120 000 лева са вложени в обновения път между кв. „Галата" и местност „Ракитника".

„Аспарухово е район, който има огромен потенциал", изтъкна още Иван Портних. Като един от приоритетите в инвестиционната програма на общината за догодина той посочи Аспаруховият парк, който ще бъде превърнат в атрактивна зона за развлечение и отдих. Текат процедури по актуализация и влизане в сила на паркоустройствения план от 2003-та година. Ще се използва възможността да се покаже културно-историческото наследство на Аспаруховия вал. Предвижда се още рибарското селище да бъде превърнато в туристически комплекс, където ще могат да се видят живота и занаята на рибарите.