Терзиева: Работим по пътищата в малките населени места
Терзиева: Работим по пътищата в малките населени места / снимка: БГНЕС, архив
Терзиева: Работим по пътищата в малките населени места
72464
Терзиева: Работим по пътищата в малките населени места
  • Терзиева: Работим по пътищата в малките населени места

Петкилометровият пътен участък между сливенското село Жельо войвода и Завой, област Ямбол, е вече готов.

Това заяви министърът на регионалното развитие и благоустройство Десислава Терзиева след извършената проверка днес.

Извършените дейности са на стойност 1 600 000 лева и са предоставени от публичната инвестиционнна програма на правителството.

"Третокласният път, свързващ Сливенска и Ямболска области, е изцяло готов", коментира регионалният министър и добави, че "това е един много важен път за района".

"Това е важен ангажимент да се започне политика, която вече се реализира по ремонтиране и рехабилитация на второкласните и третокласните пътища в страната", добави тя.

По думите на Терзиева до края на годината ще бъдат отпуснати 50 милиона лева за тази пътна мрежа, а през следващите години е необходимо да се инвестират от 70 до 150 милиона лева в пътната мрежа в малките населени места.

„Това е новата политика на правителството и ще продължим да мислим за пътната инфраструкура в малките населени места", добави регионалният министър.

Тя подчерта, че продължава строителството на автомагистрала „Струма" и тя ще бъде готова навреме, а магистрала „Хемус" се проектира в момента. Тестовите изследвания на носимоспособността на пътната конструкция в участъка от Стара Загора до Карнобат от АМ „Тракия" са приключили.

„Нямам притеснения за резултатите. Очаква се комисията да представи доклада", обясни председателят на УС на Агенция Пътна инфрастуркутра инж. Стефан Чайков.
Той добави, че предстои такава проверка на магистрала „Струма", пътен възел Яна и още четири третокласни пътя.