Илиана Раева: Антония Първанова е най-успешният български евродепутат
Илиана Раева: Антония Първанова е най-успешният български евродепутат / netinfo

Антония Първанова е най-успешният български евродепутат, заставам зад нея с целия си авторитет. Това заяви в Разград лидерът на партия „Обединена България“ Илиана Раева. Политическата сила е част от коалиция „Обединени демократи“(КОД), която е под №17 в бюлетината за евровота. Част от нея са и НДСВ, и Социалдемократическа партия.

Предизборната кампания е вяла, защото големите партии разчитат на своите агитки, твърдия си електорат и не участват в дискусии – коментира Илиана Раева. Тя допълни, че има затъмнение за това какво са свършили доскорошните евродепутати и обяви категорично, че водачът на листата на коалиция „Обединени демократи“ Антония Първанова за най-успешния български евродепутат. Нейни законодателни предложения са приемани с мнозинство от 700 евродепутати, тя има авторитет сред колегите си от различни политически семейства в европарламента – каза Раева.

„Антония Първанова е евродепутатът, който единствен е номиниран за евродепутат на петгодишния мандат, освен това е евродепутат на годината за 2010-та в сферата на здравеопазването

Антония е работила и доказала какво може в Европейския парламент, а  аз заставам с целия си авторитет зад нея, за да повярват хората, че трябва да я подкрепят“.

Основната ни цел е българите да се почувстват истински европейци – каза още Раева пред активисти на коалиционните партии в Разград. Участниците в дискусията призоваха евродепутатите по-често да посещават регионите и да се запознават с проблемите на хората, да работи за правото на труд на инвалидите, както и коалицията да се запази и след евровота.

„Европейските избори са първата стъпка за абсолютната промяна, която ще се случи в България“.