Възстановяват маркировките на пешеходните пътеки в Сапарева баня
Възстановяват маркировките на пешеходните пътеки в Сапарева баня / Дарик радио,архив

От днес трябва да започне възстановяването на маркировката на пешеходните пътеки в община Сапарева баня. Маркировката на всички пешеходни пътеки в курортната община ще бъде освежена. В понеделник започва маркирането на зебрите в града, а в следващите дни поетапно и в селата в общината. Дейностите се извършват със средства на общината и от общински служители.
Дали ще има изкуствени неравности по пътя, обаче не е ясно. Това може да разреши само Областно пътно управление Кюстендил. Писмо с такова питане е изпратено от общината в Сапарева баня, след проведена комисия по безопасност на движението, в която са включени и представители на Областното управление и на КАТ.
Въпреки това трябва да бъде направена нова комисия с представители на двете институции и да се докаже необходимостта от подобни неравности, като едва тогава да бъде разрешено изграждането им.
Жителите на село Овчарци поискаха изкуствена неравност на главния път, още миналата година пък живеещи в кв. Гюргево поставиха същия въпрос, за да се намали опасността от пътни инциденти.