Големият Санети каза сбогом на „Сан Сиро“ с победа
Големият Санети каза сбогом на „Сан Сиро“ с победа / Gulliver/Getty Images

Интер победи Лацио с 4:1 в мач от 37-ия кръг на Серия А, който обаче ще се запомни най-вече като последния двубоя на легендарният капитан на Интер Хавиер Санети на любимия му стадион „Сан Сиро“.

Аржентинецът се появи на терена в 52-ата минута под бурните аплодисменти на над 60 хиляди зрители, дошли, за да го видят за последно в игра преди 40-годишният футболист да сложи край на славната си кариера.

По това време резултатът вече бе 3:1, след като Родриго Паласио на два пъти – в 7-ата и 37-ата минути и Мауро Икарди в 35-ата обърнаха развоя след ранния гол на Джузепе Биава още във 2-ата минута. И двамата аржентинци пък не пропуснаха да посветят головете си на Санети, който се появи в игра със специална капитанска лента с изписани на нея имената на всички играчи на Интер от 1995 година насам.

През второто полувреме Лацио упражни натиск в търсене на гол, но в 79-ата минута Ернанес охлади мераците им с перфектен изстрел извън наказателното поле, попаднал във вратата на Лацио за крайното 4:1. Пасът за гола пък бе на Матео Ковачич, за когото това бе трета асистенция в двубоя.

След края на двубоя пък целият стадион стана на крака, за да изпрати своя голям герой Хавиер Санети.

След този успех, Интер остана на пето място с 60 точки и максимално се доближи до място в евротурнирите през следващия сезон. Лацио е на 10-а позиция с 53.