Ева Паунова: В Стара Загора отново ще има европейски информационен офис
Ева Паунова: В Стара Загора отново ще има европейски информационен офис / ПП ГЕРБ

В Стара Загора отново да има Европейски информационен офис. За това се ангажира Ева Паунова, която е кандидат за евродепутат от листата на ГЕРБ. От октомври 2009г. до декември 2012г. Паунова работи с евродепутата Илиана Иванова като неин политически съветник в Европейския парламент.

„Важно е да има приемственост и заради това се ангажирам да продължа с развитието на доброволческите дейности, които бяха насочени към децата на Стара Загора. Освен по този проект, смятам да работя и в посока популяризиране на богатото културно-историческо минало на града и региона. В Стара Загора се намират Неолитните жилища-най-добре запазените археологически обекти в Европа от новокаменната епоха. Те трябва да бъдат показани пред Европа. Илиана Иванова вече ги популяризира чрез изложба в Европейския парламент, а моето намерение е да организираме научна конференция и посещение в региона на евродепутати. Възможно е дори да предприемем и стъпки Неолитните жилища да станат част от Списъка на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО".

Кандидатът за евродепутат от ГЕРБ Ева Паунова припомни, че по времето на правителството на Бойко Борисов в Стара Загора бе открита спортната зала „Иван Вазов", изградени бяха десетки спортни площадки,ремонтирана бе лекоатлетическата писта на стадион „Берое". „Всички тези модерни спортни съоръжения промениха облика на Стара Загора и е изключиотелно приятно да видя, че толкова много млади хора спортуват. Искам да поканим отбора на „Берое" отново в Брюксел за приятелски футболен мач с отбора от евродепутати. Миналия път старозагорци паднаха с един гол, така че сега е време за реванш", каза още тя.

Според Паунова предстоящите избори на 25 май са изключително важни, защото Европа се усеща все повече в различните държави, региони и градове. Според нея е важно българите да изпратят в Европейския парламент силен и професионален отбор.

„ГЕРБ залага на мъдрост в своята листа, но и на новите надежди и на новото бъдеще в лицето на младите хора. Необходимо е всеки един от нас да гласува на 25 май, защото Европа просперира във всички области. През последната една година обаче България не беше част от този процес. За да върнем позициите си в силна и обединена Европа е важно хората да дадат своя глас за голяма политическа формация, която е част от европейското семейство и има своята тежест в Брюксел", призова Ева Паунова- пета в листата на ГЕРБ за евроизборите.